Apple ar putea face o achiziţie mare pentru a reveni la creştere, după ce a înregistrat prima scădere a vânzărilor

Apple ar putea face o achiziţie mare pentru a reveni la creştere, după ce a înregistrat prima scădere a vânzărilor

Apple se gândeşte la o mare achiziţie pe viitor pentru a reveni pe creştere

Apple ar putea face o achiziţie mare pentru a reveni pe creştere, a arătat directorul general Tim Cook, după ce compania a raportat primul declin din istorie al vânzărilor de iPhone-uri şi prima scădere a veniturilor din ultimii 13 ani, în trimestrul al doilea, transmite MarketWatch, preluată de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Cook, Apple a cumpărat 15 companii în ultimul an, dar nu suficient de importante pentru a informa investitorii despre acestea. Pe acest fond, directorul Apple a recunoscut că este deschis la noi achiziţii.

„Căutăm în piaţă lucruri care ar putea să completeze ceea ce facem astăzi, care să ne permită să intrăm într-o categorie care ne interesează. Am cumpăra în mod sigur ceva mai mare decât am făcut-o până acum“, a spus directorul Apple.

Apple nu a făcut până acum achiziţii mari, mai ales comparativ cu alţi giganţi IT, precum Alphabet, Cisco Systems sau Facebook.

Cea mai mare achiziţie din istoria Apple a fost făcută în 2014, când s-a derulat achiziţia  producătorului de căşti Beats Electronics, pentru trei miliarde de dolari.

Majoritatea achiziţiilor Apple ulterioare  nu s-au ridicat la un asemenea nivel.

Apple a înregistrat primul declin al vânzărilor de iPhone-uri şi prima scădere din ultimii 13 ani a veniturilor în al doilea trimestru fiscal, pe fondul unei pieţe tot mai saturate, iar acţiunile companiei au coborât cu circa 8%.

Declinul vânzărilor Apple vine şi pe fondul livrărilor scăzute cu peste 15% în China, cea mai importată piaţa a companiei după cea din Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările