Anglia se pregăteşte să se îmbete, după 4 luni de măsuri restrictive. Ce mesaj a transmis premierul Johnson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Anglia redeschide, luni, centrele comerciale considerate neesenţiale, frizeriile, terasele pub-urilor şi sălile de fitness, după ce au fost închise în luna ianuarie, scrie Le Figaro.

„Sunt sigur că va fi o mare uşurare pentru întreprinderile închise de atât de mult timp şi pentru toţi ceilalţi, este ocazia de a reîncepe să facem anumite lucruri pe care le iubeam şi care ne-au lipsit atât de mult timp”, a comentat premierul britanic Boris Johnson, potrivit Economedia.

Potrivit sursei citate, aceasta este o reuşită pentru Regat, care a derulat o campanie susţinută de vaccinare, administrând aproape 40 de milioane de doze.

Aproximativ 58% din populaţia Marii Britanii a primit astfel o primă doză dintr-un vaccin anti-Covid (doar 11% a primit şi a doua doză).

Cinematografele, stadioanele, hotelurile şi restaurantele (în interior) vor urma să se deschidă pe 17 mai, data la care membrii diferitelor gospodării se vor putea întâlni în interior.

Astfel dacă situaţia sanitară o va permite, întoarcerea fanilor pe stadioanele din Anglia să va întâmpla de pe 17 mai, cu o capacitate limitată la maximum 10.000 de persoane, a anunţat, în urmă cu puţin timp, premierul Boris Johnson.

Anglia a intrat în carantină pentru a treia oară la începutul lui ianuarie (cu anumite regiuni precum Londra carantinate încă de la jumătatea lui decembrie), dar situaţia sanitară s-a îmbunătăţit sensibil de atunci. Acum se înregistrează sub 3.000 de cazuri şi mai puţin de 50 de decese zilnic. Sub 3.000 de pacienţi afectaţi de Covid-19 sunt în prezent trataţi în spitale, faţă de vârful de aproape 40.000 în ianuarie.

Aproape 60% din populaţie a primit o primă doză, printre care o mare parte a persoanelor sub 50 de ani, iar autorităţile intenţionează să vaccineze toţi adulţii cu prima doză până la finalul lui iulie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite