Angajaţii SpaceX denunţă „comportamentul jenant” al lui Elon Musk, care strică imaginea companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musk

Angajaţii SpaceX denunţă, într-o scrisoare deschisă, „comportamentul jenant” al lui Elon Musk în spaţiul public, care strică imaginea companiei, mai ales în ultimele săptămâni.

Scrisoarea deschisă, raportată anterior de The Verge, a fost redactată de angajaţii SpaceX în ultimele săptămâni şi partajată ca ataşament într-un chat intern de grup „Morale Boosters”, care conţine mii de angajaţi, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, scrie CNBC.

Scrisoarea spune: „Comportamentul lui Elon în sfera publică este o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de jenă pentru noi, în special în ultimele săptămâni”.

„În calitate de CEO şi cel mai proeminent purtător de cuvânt al nostru, Elon este văzut ca imaginea SpaceX - fiecare tweet pe care Elon îl trimite este o declaraţie publică de facto a companiei”, se mai spune în scrisoare.

Într-o listă de revendicări, scrisoarea spune „SpaceX trebuie să se separe rapid şi explicit de marca personală a lui Elon”. Acesta a adăugat: „Puneţi toată conducerea la fel de responsabilă pentru a face din SpaceX un loc minunat de lucru pentru toată lumea” şi „definiţi şi răspundeţi uniform la toate formele de comportament inacceptabil”.

Pe Twitter, Musk a negat şi a batjocorit acuzaţia conform căreia ar fi hărţuit sexual un însoţitor de bord pe un avion privat în 2016. Unele dintre tweeturile sale au arătat o lejeritate crudă care i-a stânjenit şi i-a făcut pe unii angajaţi ai SpaceX să se înfioare, potrivit unor persoane familiarizate cu discuţiile private dintre personal.

„De multe ori nu realizează cum ceva ce spune i-ar putea afecta pe alţii”, a spus un angajat SpaceX despre Musk. 

Musk, de asemenea, inginer-şef al companiei, a fost privit ca o figură centrală în multe dintre succesele de mare profil ale SpaceX, cum ar fi reutilizarea de pionierat a rachetelor de rachete orbitale şi întoarcerea zborului spaţial uman de rutină din pământul SUA după o pauză de nouă ani.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite