Alitalia a fost salvată de la faliment

Alitalia a fost
salvată de la faliment

Statul italian va juca un rol important în cadrul companiei Alitalia. FOTO: Reuters

Consiliul de administraţie al companiei aeriene italiene Alitalia a aprobat vineri, „în unanimitate”, proiectul de majorare de capital de 300 de milioane de euro, cu intrarea societăţii publice Poste Italiene care va contribui cu până la 75 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unanimitatea sugerează faptul că reprezentanţii grupului Air France-KLM, principalul acţionar al companiei cu 25%, şi-au dat, de asemenea, acordul.

Anunţul a fost făcut joi seară de guvernul italian, fiind specificat faptul că Poşta Italiană va contribui cu până la 75 de milioane de euro la majorarea de 300 de milioane de euro de care nevoie Alitalia.

„Astăzi are loc realizarea unui pas uriaş”, a declarat preşedintele Autorităţii Italiene a Aviaţiei Civile, Vito Riggio, care a vorbit şi de posibila retragere a licenţei companiei Alitalia, dacă nu este găsită o soluţie în orele următoare.

„Guvernul a reuşit să facă un lucru foarte important; a reuşit să găsească o soluţie într-un momente de dificultate pentru traficul aerian”, a adăugat Riggio.

Poste Italiene are ea însăşi o companie aeriană mică, Mistral Air, care are 8 avioane. Alţi acţionari ai Alitalia vor contribui, printre care Intesa Sanpaolo şi Atlantia, precum şi consorţiul de bănci condus de UniCredit.

Guvernul italian a insistat că ajutorul oferit companiei Alitalia nu a este „necondiţionat” şi cere o „stabilizare a acţionarilor săi, precum şi o restructurare majoră printr-un nou proiect industrial”.

De asemenea, pentru a menţine cota sa de 25% Air France-KLM trebuie să achite 75 de milioane în contul companiei Alitalia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările