AFP: Google va face recurs decizia instanţei UE de a menţine amenda CE de 2,4 miliarde de euro din 2017 pentru încălcarea normelor antitrust

AFP: Google va face recurs decizia instanţei UE de a menţine amenda CE de 2,4 miliarde de euro din 2017 pentru încălcarea normelor antitrust

Foto: Shutterstock / Google va contesta decizia CJUE de a menţine amenda uriaşă primită de la UE

Compania americană Google va depune recurs împotriva deciziei Curţii Europene de Justiţie, care a confirmat decizia Comisiei Europene (CE), care a amendat Google cu 2,4 miliarde de euro în 2017 pentru încălcarea regulilor antitrust ale UE, a transmis joi agenţia AFP, citând o declaraţie a companiei.

„După o analiză atentă, am decis să facem recurs împotriva deciziei instanţei, întrucât considerăm că anumite aspecte necesită clarificări juridice”, se arată în scrisoarea transmisă AFP. „Indiferent de decizia instanţei şi de recurs, continuăm să ne perfecţionăm produsele şi să lucrăm constructiv cu Comisia Europeană”.

Pe 10 noiembrie 2021, Curtea Europeană de Justiţie din Luxemburg a menţinut decizia CE, care a amendat Google cu 2,4 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE.

La sfârşitul lunii iunie 2017, Comisia Europeană a amendat Google pentru că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa motoarelor de căutare din UE. Potrivit CE, rezultatele căutării de produse pe Google au fost denaturate în favoarea serviciului Google Shopping al companiei. Pentru a creşte numărul de clienţi ai acestui serviciu, ratingurile proiectelor concurente au fost semnificativ subestimate, drept urmare ofertele acestora nu au fost afişate pe prima pagină a căutării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările