Acţiunile Malaysia Airlines au scăzut cu 11% după prăbuşirea aeronavei în Ucraina

Acţiunile Malaysia Airlines au scăzut cu 11% după prăbuşirea aeronavei în Ucraina

Participaţia majoritară la Malaysia Airlines este deţinută de către Khazanah Nasional Bhd, fondul suveran al statului asiatic

Acţiunile companiei Malaysia Airlines, operatorul aeronavei cu aproape 300 de pasageri doborâtă în estul Ucrainei, au închis şedinţa de vineri în scădere puternică, cu 11%, după ce a înregistrat pe parcursul şedinţei un declin maxim de până la 18%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Participaţia majoritară este deţinută de stat prin intermediul holdingului Khazanah Nasional Bhd, fondul suveran al Malaysia, care intenţiona să renunţe la controlul companiei, într-un program de restructurare a operatorului aerian, potrivit MarketWatch.
 
Compania înregistrează pierderi de mai mult timp, iar pe o perioadă de cinci ani calculată până joi, anterior accidentului, acţiunile se aflau în declin cu 83%.
 
Pierderile şi dispariţia în martie a unui avion în Asia de Sud-Est au declanşat speculaţii privind vânzarea sau restructurarea operatorului aerian.
 
Malaysian Airlines operează aproape 90 de avioane şi transportă zilnic circa 37.000 de pasageri către 80 de destinaţii.

 
Mai puteţi citi:
 
 
 
 
 
 
 FOTO VIDEO Avion malaysian cu 298 de pasageri, doborât lângă Doneţk. Nu există supravieţuitori
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările