Acord major între LG Energy Solution şi SK Innovation pentru închiderea unui litigiu privind bateriile pentru vehicule electrice. Joe Biden a salutat acordul

Acord major între LG Energy Solution şi SK Innovation pentru închiderea unui litigiu privind bateriile pentru vehicule electrice. Joe Biden a salutat acordul

FOTO Shutterstock

Producătorii sud-coreeni de baterii LG Energy Solution şi SK Innovation au ajuns la un acord pentru închiderea unui litigiu referitor la tehnologia bateriilor destinate vehiculelor electrice, evitând posibile piedici pentru ambiţiile Statelor Unite în domeniul automobilelor electrice, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acordul, convenit după discuţiile maraton între companii afiliate ale celor mai mari conglomerate din Coreea de Sud, a fost anunţat cu doar câteva ore înainte de un termenul limită de duminică seara, până când administraţia preşedintelui Joe Biden ar fi trebuit să decidă dacă să inverseze o decizii a Comisiei internaţionale pentru comerţ (ITC).

Biden a numit soluţionarea ”un câştig pentru muncitorii americani şi industria auto americană .... Avem nevoie în SUA de un lanţ de aprovizionare cu baterii pentru vehicule electrice puternic, diversificat şi rezistent”.

Litigiul punea în pericol planurile în domeniul automobilelor electrice ale Ford Motor şi Volkswagen , precum şi o fabrică din Georgia, care este un element cheie al industriei în creştere.

Acordul este, de asemenea, o victorie pentru Biden, care a făcut din creşterea producţiei de automobile electrice şi de baterii din SUA o prioritate.

Industria auto globală se luptă pentru a dezvolta vehicule electrice, iar Biden a propus să cheltuiască 174 miliarde de dolari pentru a mări vânzările şi a extinde infrastructura de încărcare.

SK Innovation a fost de acord să plătească LG Energy Solution, o filială deţinută în totalitate de LG Chem, 2 mii de miliarde de woni (1,8 miliarde de dolari) - 500 de miliarde de woni în acest an şi anul viitor şi redevenţe pentru cel puţin şase ani.

"Ne aşteptăm ca planul nostru de plată să nu fie împovărător din punct de vedere financiar", a declarat un oficial al SK Innovation.

Companiile au fost de acord să renunţe la toate litigiile din Statele Unite şi Coreea de Sud şi să nu înceapă alte procese reciproce timp de 10 ani.

”Cele două companii pot coexista acum pe piaţa globală şi pot concura cu bună credinţă”, a declarat LG Energy Solution într-un comunicat.

SK a declarat că va investi activ atât în ​​Coreea de Sud, cât şi în străinătate, acum că au fost clarificate incertitudinile legate de activitatea sa în domeniul bateriilor destinate vehiculelor electrice din Statele Unite.

Biroul Reprezentantului Comerţului SUA se confrunta cu un termen limită de duminică seară, până la care trebuie să decidă dacă ar trebui să facă pasul rar de a revoca o decizie a Comisiei SUA pentru Comerţ Internaţional, cu excepţia cazului în care companiile conveneau un acord.

Administraţia Biden, Volkswagen şi Ford au presat companiile coreene să ajungă la un acord.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările