Accident de muncă de invidiat? Infarct în timpul sexului, despăgubit de angajator

Accident de muncă de invidiat? Infarct în timpul sexului, despăgubit de angajator

FOTO Shutterstock

Atacul de cord în timpul sexului a fost considerat accident de muncă de către o instanţă, după ce un bărbat aflat în timpul unei călătorii de serviciu a murit în mijlocul partidei, scrie publicaţia franceză BFM TV.

În anul 2013, o companie franceză şi-a trimis unul dintre tehnicienii de securitate în deplasare în interes de muncă, pe un şantier. Acesta a murit, însă, în timpul deplasării, în momentul unei partide de sex, când a suferit un atac de cord.

Un fond de asigurări de sănătate a clasificat cazul drept un accident de muncă, dar angajatorul a contestat acest lucru. Compania a motivat că salariatul comitea adulter, cu o femeie necunoscută, în altă cameră de hotel decât cea rezervată şi în afara orelor de program.

Cu toate acestea, Curtea de Apel din Paris a decis contrariul şi a asimilat sexul cu o activitate curentă (precum duşul), hotărând astfel că este vorba despre un accident de muncă. Instanţa a susţinut că decesul a survenit în timp ce salariatul îndeplinea o îndatorire pentru angajatorul său, motiv pentru care beneficia de protecţie socială.

„Nu contează dacă accidentul a avut loc în timpul unei activităţi profesionale sau al unei activităţi din viaţa de zi cu zi, cu excepţia cazului în care angajatorul are dovada că salariatul şi-a întrerupt misiunea dintr-un motiv personal”, a transmis instanţa.

Judecătorii au reamintit că actul sexual este o parte a vieţii de zi cu zi. Faptul că accidentul a avut loc în alt loc decât camera de hotel pe care compania i-a rezervat-o nu a fost de ajuns pentru ca judecătorii să considere că angajaul era în afara autorităţii angajatorului. Prin urmare, situaţia a fost recunoscută ca accident de muncă. Decizia poate fi atacată la Curtea de Casaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: