Accident de muncă de invidiat? Infarct în timpul sexului, despăgubit de angajator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul de cord în timpul sexului a fost considerat accident de muncă de către o instanţă, după ce un bărbat aflat în timpul unei călătorii de serviciu a murit în mijlocul partidei, scrie publicaţia franceză BFM TV.

În anul 2013, o companie franceză şi-a trimis unul dintre tehnicienii de securitate în deplasare în interes de muncă, pe un şantier. Acesta a murit, însă, în timpul deplasării, în momentul unei partide de sex, când a suferit un atac de cord.

Un fond de asigurări de sănătate a clasificat cazul drept un accident de muncă, dar angajatorul a contestat acest lucru. Compania a motivat că salariatul comitea adulter, cu o femeie necunoscută, în altă cameră de hotel decât cea rezervată şi în afara orelor de program.

Cu toate acestea, Curtea de Apel din Paris a decis contrariul şi a asimilat sexul cu o activitate curentă (precum duşul), hotărând astfel că este vorba despre un accident de muncă. Instanţa a susţinut că decesul a survenit în timp ce salariatul îndeplinea o îndatorire pentru angajatorul său, motiv pentru care beneficia de protecţie socială.

„Nu contează dacă accidentul a avut loc în timpul unei activităţi profesionale sau al unei activităţi din viaţa de zi cu zi, cu excepţia cazului în care angajatorul are dovada că salariatul şi-a întrerupt misiunea dintr-un motiv personal”, a transmis instanţa.

Judecătorii au reamintit că actul sexual este o parte a vieţii de zi cu zi. Faptul că accidentul a avut loc în alt loc decât camera de hotel pe care compania i-a rezervat-o nu a fost de ajuns pentru ca judecătorii să considere că angajaul era în afara autorităţii angajatorului. Prin urmare, situaţia a fost recunoscută ca accident de muncă. Decizia poate fi atacată la Curtea de Casaţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite