A murit şeful Oracle. Mark Hurd avea 62 de ani

A murit şeful Oracle. Mark Hurd avea 62 de ani

Foto EPA EFE

Compania Oracle a rămas fară directorul general Mark Hurd, un personaj foarte iubit de angajaţi. Mark Hurd avea 62 de ani.

Mark Hurd, directorul general al Oracle şi fost director general al Hewlett-Packard a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 62 de ani, potrivit CNN.
 
Informaţia a fost confirmată de cofondatorul Oracle, Larry Ellison.
 
„Cu profundă durere vă anunţ că Mark Hurd a încetat din viaţă în această dimineaţă. Mark a fost prietenul meu apropiat şi de neînlocuit şi un coleg de încredere”, a scris Ellison într-un mesaj intern transmis angajaţilor companiei şi postat pe site-ul personal al lui Hurd.
 
Mark Hurd a fost un lider iubit şi influent în viaţa angajaţilor.
 
„Oracle a pierdut un lider genial şi iubit, care a influenţat vieţile noastre în deceniul său de la Oracle. Cu toţii vom simţi lipsa bunătăţii şi abilităţii rare a lui Mark de a analiza, simplifica şi rezolva problemele rapid”, se arată în mesaj.
 
Hurd anunţase luna trecută că îşi va întrerupe temporar activitatea din motive de sănătate, pe care, însă, nu le-a făcut publice. Atunci, într-un mesaj adresat angajaţilor, Hurd spunea: „Am decis că trebuie să petrec o perioadă concentrându-mă pe sănătatea mea”.
 
Mark Hurd a devenit director general al Oracle în 2014, dar cariera sa ]n companie a ]nceput în 2010, la o lună după ce şi-a dat demisia din funcţia de director general al Hewlett-Packard pentru acuzaţiile de hărţuire sexuală.
 
HP a susţinut că nu a spus consiliului de administraţie despre o "relaţie personală" cu actriţa Jodie Fisher, care lucra ca antreprenor de marketing pentru companie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: