Ţările care „varsă” miliarde de dolari în „farfuria” Lumii a Treia

Ţările care „varsă” miliarde de dolari în „farfuria” Lumii a Treia

Ţările nordice contribuie masiv la dezvoltarea statelor din Lumea a Treia FOTO wikimedia.org

Ajutorul financiar extern reprezintă o componentă importantă în cadrul programelor de asistenţă destinate ţărilor emergente şi lumii a treia în calea către dezvoltare, scrie Therichest.com. De asemenea, o mare parte din acest ajutor este distribuit prin eforturi comune şi coordonate de către ţările donatoare pentru a maximiza eficienţa acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Norvegia - 4,75 miliarde $ / 0,93% din PIB
 
Guvernul Norvegiei a furnizat recent suma de 4,75 miliarde de dolari (0,93% din PIB), sub forma de ajutor pentru tarile aflate in curs de dezvoltare aflate la nevoie. Tara scandinava a fost activa intr-o serie de proiecte de ajutor diferite din intreaga lume, contribuind cel mai recent la eforturile de ajutorare din Filipine, care inca nu isi revine in urma daunelor colosale generate de trecerea puternicului taifun Haiyan.
 
Norvegia a fost, de asemenea, un partener global in multe alte programe majore din intreaga lume, contribuind la asistenta oferite tarilor in curs de dezvoltare din intreaga lume.
 
Suedia - 5,24 miliarde $ / 0,99% din PIB
 
Suedia, o alta tara europeana care a contribuit cu o suma semnificativa de bani sub forma de ajutor pentru dezvoltare in ultimii ani, a oferit recent 5,24 miliarde de dolari, echivalent cu 0.99% din PIB, in contributii la diferite programe. Tara scandinava are un consiliu de specialitate, denumit Agentia Internationala de Cooperare pentru Dezvoltare, care determina modul in care ajutorul urmeaza a fi distribuit catre alte tari si programe sociale din intreaga lume.
 
Aceasta abordare directa reprezinta o parte din motivele pentru care Suedia a ramas un jucator activ si eficient atunci cand vine vorba de fonduri pentru dezvoltare la nivel mondial.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: