Ţările cu cei mai mulţi milionari din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milionarii chinezi visează să emigreze

În lumea întreagă există peste 46 milioane de milionari în dolari, iar cea mai mare parte dintre aceştia sunt americani, arată raportul Global Wealth 2019 realizat de banca elveţiană Credit Suisse.

Numărul de milionari a rămas constant în 2019, la 48,8 milioane de persoane, iar 40% din aceştia, respectiv 18,6 milioane de persoane, sunt din Statele Unite.

Pentru fiecare ţară, populaţia de milionari depinde de trei factori principali: dimensiunea populaţiei de adulţi, avuţia medie şi inegalitatea averii.

Statele Unite au obţinut scoruri mari la fiecare dintre aceşti factori, iar populaţia sa de milionari continuă să crească într-un ritm constant, în ultimele 12 luni un număr de 675.000 de persoane alăturându-se clubului select al milionarilor în dolari.

Acesta este un ritm mai intensiv de creştere decât ritmul combinat al următoarelor nouă ţări din clasament, respectiv Japonia, China, Germania, Olanda, Brazilia, India, Spania, Canada şi Elveţia.

China deţine a doua cea mai mare populaţie de milionari, care însumează 4,45 milioane de persoane şi care a crescut cu 158.000 de persoane faţă de 2018. Japonia se regăseşte pe locul trei, cu 3,03 milionari, 187.000 în plus faţă de anul trecut.

Imagine indisponibilă

Nu toate ţările dezvoltate au înregistrat creşteri ale numărului de milionari, totuşi.

Brexit şi deprecierea lirei sterline au contribuit la o scădere a populaţiei de milionari din Marea Britanie, care s-a contractat cu 27.000 de persoane faţă de anul trecut. Australia a înregistrat de asemenea un declin în avuţia gospodăriile care a impactat populaţia sa de milionari, în scădere cu 124.000 de persoane faţă de anul trecut.

În România, numărul milionarilor în dolari s-a dublat faţă de anul trecut. Existau 16.000 de persoane cu averi mai mari de un milion de dolari în 2018, număr care a crescut 32.000 de persoane în 2019. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite