Ţara luată cu asalt de mii de oameni care vor să vină la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un stat european oferă un program inedit de imigrare, primind deja, în numai o lună, câteva mii de cereri din partea celor care vor să muncească peste hotare, potrivit Digi24.

Programul lansat de autorităţile din Finlanda le permite celor care vor să devină finlandezi să se mute de probă în ţara nordică pentru 90 de zile pentru a vedea cum se adaptează, scrie Digi24.

Finlanda a primit peste 5.300 de cereri într-o lună pentru această schemă de imigrare. Programul Helsinki Business Hub a invitat profesioniştii străini şi familiile acestora să locuiască în Finlanda timp de 90 de zile pentru a vedea dacă ar dori să se mute acolo definitiv.

Oferta este valabilă pentru persoanele care lucrează în domeniul tehnologiei şi pentru familiile acestora.

Helsinki Business Hub a inclus organizarea tuturor aspectelor legate de cazare şi asistenţă medicală pentru participanţi.

Cererile au venit din ţări din întreaga lume. Schema finlandeză a stârnit cel mai mult interes în Statele Unite şi Canada, de unde provin 30% dintre solicitanţi. 

Aproximativ 16% dintre solicitanţi erau antreprenori, iar 12% erau în prezent şomeri sau doreau să găsească un loc de muncă în Finlanda.

"Într-o perioadă de blocaje, nedreptăţi sociale şi tulburări politice, oamenii care trăiesc în zone puternic afectate, au început să se întrebe cum ar putea avea atât o carieră, cât şi o viaţă de familie plăcută", a declarat Johanna Huurre, director de comunicare al programului.

Frecvent clasată drept cea mai fericită ţară din lume, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de coronavirus din lume.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite