Ţara care-i plăteşte aproape integral pe angajaţii privaţi nevoiţi să intre în şomaj tehnic

Ţara care-i plăteşte aproape integral pe angajaţii privaţi nevoiţi să intre în şomaj tehnic

Un stat european a decis să suporte toate cheltuielile cu angajaţii din mediul privat, nevoiţi să intre în şomaj tehnic din cauza coronavirusului.

Decizia a fost luată de Guvernul danez, care a anunţat deja firmele private care sunt afectate de măsurile drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaţilor, dacă promit că nu vor face concedieri, transmit Reuters şi DPA.
 
Conform acordului dintre Guvern, organizaţiile companiilor şi sindicate, în perioada 9 martie - 9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaţilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.
 
"Dacă va exista o scădere semnificativă a activităţii, şi producţia va fi oprită, înţelegem necesitatea de a trimite acasă angajaţii. Dar vă cerem să nu-i concediaţi", a afirmat duminică premierul Mette Frederiksen la o conferinţă de presă. Oficialul a adăugat că în schimb angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia cinci zile de concediu obligatoriu.
 
Oferta este una dintre măsurile din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile şi angajaţii să reducă efectul măsurilor drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19. În Danemarca au fost înregistrate două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.
 
Alte măsuri includ închiderea frontierelor, a şcolilor şi a universităţilor şi suspendarea activităţii unei părţi din angajaţii din sector public.
 
Una dintre cele mai bogate ţări din lume, Danemarca dispune de finanţe solide, iar nivelul datoriei guvernamentale este scăzut, ca rezultat al reformelor economice din ultimii 20 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările