Şi Franţa încearcă să ajute populaţia să suporte costurile uriaşe cu energia. Ce măsuri ia guvernul de la Paris

Şi Franţa încearcă să ajute populaţia să suporte costurile uriaşe cu energia. Ce măsuri ia guvernul de la Paris

Franţa încearcă să ajute populaţia să suporte scumpirile la energie, analizând posibilitatea extinderii programului de acordare a voucherelor, a declarat un oficial guvernamental citat de Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa.
 
Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a precizat că biroul premierului Jean Castex discută detaliile acestei măsuri adăugând că un anunţ ar putea fi făcut chiar joi, când premierul are programată o vizită în care va demonstra ajutorul oferit de guvern pentru a finanţa renovarea clădirilor.
 
Marţi, ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire a spus şi el că voucherele la energie ar putea fi o modalitate "corectă şi eficientă" pentru protejarea puterii de cumpărare. O altă opţiune ar putea fi modificare regulilor de taxare, a spus Le Maire.
 
Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.
 
Autorităţile din Spania, Italia şi Grecia au luat deja măsuri pentru a reduce impactul creşterii preţurilor la energia electrică. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările