Volkswagen cere un nou sistem de testare a emisiilor vehiculelor, pentru eliminarea diferenţelor dintre testele de laborator şi cele pe drum

Volkswagen cere un nou sistem de testare a emisiilor vehiculelor, pentru eliminarea diferenţelor dintre testele de laborator şi cele pe drum

Matthias Mueller, şeful Volkswagen, nu a prezentat încă public planul de reparare a celor 11 milioane de autovehicule afectate de scandalul emisiilor   FOTO Getty Images

Directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, cere modificarea sistemului de testare a emisiilor vehiculelor, pentru eliminarea diferenţelor dintre rezultatele testelor de laborator şi a celor realizate în condiţii reale, transmite Bloomberg.

Problema acestei diferenţe a ajuns în atenţia publică în urma scandalului manipulării testelor de poluare de către producătorul auto german.
 
VW a recunoscut în septembrie anul trecut că a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea emisiilor în timpul testelor.
 
În această săptămână va începe în Europa o campanie de rechemare în service a 8,5 milioane de vehicule afectate de scandal, a spus Muller luni, în timpul unei recepţii organizate de companie la Bruxelles, la care au participat şi oficiali europeni.
 
„Discrepanţele din industrie între rezultatele testelor oficiale şi nivelul real al emisiilor nu mai este tolerabil. Noi, industria, avem nevoie de un nou drum“, a spus Mueller, se arată într-un comunicat al companiei.
 
În Europa, automobilele diesel ale VW vor fi supuse unor modificări tehnice ieftine, dar grupul nu a ajuns încă la un acord cu autorităţile din Statele Unite.
Grupul riscă totodată amenzi mari şi sute de procese pentru plata de daune.
 
Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a afirmat săptămâna trecută că autorităţile de reglementare trebuie să stabilească noi condiţii de testare a vehiculelor, pentru că scandalul VW a scos la iveală că emisiile reale ale vehiculelor sunt de obicei de câteva ori mai mari decât datele de laborator.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările