UPDATE Matthias Mueller, şeful Porsche, a fost numit în funcţia de director general al grupului auto Volkswagen

UPDATE Matthias Mueller, şeful Porsche, a fost numit în funcţia de director general al grupului auto Volkswagen

Matthias Mueller are sprijinul familiei Porsche pentru a prelua conducerea întregului grup

Matthias Mueller, şeful Porsche, a fost numit vineri director general al grupului Volkswagen de către consiliul de administraţie al grupului auto german în contextul scandalului privind măsluirea testelor privind emisiile de noxe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 20 de membri ai Consiliului de Administraţie al grupului Volkswagen au decis în şedinţa de vineri seară numirea directorului Porsche, divizia de lux a VW, în funcţia de director general al grupului auto german aflat în centrul celui mai mare scandal din istoria sa.
 
Matthias Muller, în vârstă de 62 de ani, se afla la conducerea companiei Porsche din octombrie 2010. Muller a deţinut mai multe funcţii în conducerea VW: membru al consiliului de conducere al Volkswagen AG, preşedinte al Consiliului executiv al Porsche AG şi membru al Consiliului de administraţie al Porsche Automobil Holding SE.


Mueller, cu o experienţă de patru decenii în cadrul grupului, are sprijinul familiei Porsche - care controlează Volkswagen, precum şi al liderilor sindicali, au spus sursele.

 
În cadrul reorganizării, Winfried Vahland ar putea prelua conducerea diviziei Volkswagen din Statele Unite de la Michael Horn, a relatat revista Auto Bild, citând persoane apropiate situaţiei. În prezent, Vahland conduce divizia Skoda şi anterior a răspuns de operaţiunile grupului în China.
 
Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze, transmite Bloomberg.
 
Mueller, şeful de 62 de ani al Porsche, va avea rolul să recâştige încrederea clienţilor şi autorităţilor de reglementare, după ce grupul a recunoscut că s-a folosit de un software pentru a face să pară că emisiile motoarelor diesel sunt mai mici decât în realitate.
 
Scandalul izbucnit în Statele Unite s-a extins rapid şi a provocat scăderea capitalizării de piaţă a Volkswagen cu circa 20 de miliarde de euro în această săptămână, iar directorul general Martin Winterkorn a fost nevoit miercuri să îşi anunţe demisia.
 

Un şef de la Audi şi altul de la Porsche vor pleca, la rândul lor

 
Sursele au spus că între directorii care vor pleca se află directorul pentru dezvoltare de la Audi, Ulrich Hackenberg, şi omologul său de la Porsche, Wolfgang Hatz.
 
Hackenberg, un apropiat al lui Winterkorn, a fost responsabil anterior de dezvoltarea brandului VW, iar Hatz a condus dezvoltarea motoarelor VW.
 
În urma scandalului, întreaga industrie auto şi metodele folosite la testarea vehiculelor au intrat în atenţia autorităţilor de reglementare.
 
Comisia Europeană a cerut joi celor 28 de state membre să lanseze propriile investigaţii. Germania, Italia, Franţa şi Marea Britanie sunt printre ţările care vor face acest lucru.
 
Japonia, India şi Coreea de Sud au anunţat la rândul lor deschiderea unor anchete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările