În Italia, neplata dărilor îţi aduce poliţia pe cap: Gucci a căzut la pace cu Fiscul, dar va plăti 1,25 miliarde de euro

În Italia, neplata dărilor îţi aduce poliţia pe cap: Gucci a căzut la pace cu Fiscul, dar va plăti 1,25 miliarde de euro

Foto Getty Images

Guardia di Finanza, autoritatea fiscală din Italia şi grupul francez de produse de lux Kering, proprietarul Gucci, au căzut joi la pace: Kering va plăti 1,25 de miliarde de euro pentru închiderea unui litigiu provocat de neplata taxelor către statul italian timp de şapte ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit presei italiene, acordul include cea mai mare sumă convenită vreodată de o companie cu autorităţile fiscale italiene.
 
Kering, care a negat că a eludat fiscul, are rezerve de numerar estimate de analişti la peste 10 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că poate absorbi costul.
 
Compania a anunţat că în cadrul acordului va suporta un cost suplimentar pentru taxe de 600 de milioane de euro, în conturile financiare ale anului 2019.
 
”Acordul va implica plata unor taxe suplimentare de 897 de milioane de euro, plus penalităţi şi dobânzi”, a anunţat Kering, adăugând că suma totală va fi de 1,25 de miliarde de euro.
 
Acuzaţiile sunt centrate pe Gucci, care potrivit fiscului italian a evitat plata taxelor pentru venituri de peste 1 miliard de euro, pe parcursul a şapte ani. Birourile Gucci din Milano şi Florenţa au fost percheziţionate e poliţie la sfârşitul anului 2017.
 
Veniturile Gucci au fost înregistrate prin intermediul filialei din Elveţia a Kering, Luxury Goods International, iar autorităţile fiscale au susţinut că impozitele ar fi trebuit plătite în Italia, nu în Elveţia.
 
Kering a acceptat argumentul procurorilor că Gucci a avut domiciliul permanent în Italia în perioada 2011-2017.
 
Gucci este principalul brand al Kering şi generează majoritatea veniturilor grupului, după o relansare spectaculoasă sub conducerea designerului Alessandro Michele.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările