32.000 de oameni, concediaţi de una dintre cele mai mari companii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile au fost nevoite să strângă cureua, de aceea au făcut multe concedieri

Una dintre cele mai mari companii din lume, cu ample activităţi de producţie cinematografică, care deţine şi mai multe parcuri tematice, inclusiv în Europa, a anunţat Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) cu privire la intenţia sa de a concedia nu mai puţin de 32.000 de oameni până la jumătatea anului viitor.

La începutul acestei luni, Disney a informat că va suplimenta numărul de agajaţi trimişi în şomaj tehnic de la parcul său tematic din sudul Californiei, din cauza incertitudinilor legate de momentul în care autorităţile statului vor permite redeschiderea parcurilor, scrie Reuters.

Parcurile tematice ale Disney din Florida şi cele din afara Statelor Unite au fost redeschise pe parcursul acestui an fără să aibă loc o creştere majoră a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar cu măsuri stricte de distanţare socială, testare şi purtarea măştilor de protecţie.

Disneyland Paris a fost închis din nou la sfârşitul lunii trecute, când Franţa a impus o nouă carantină naţională pentru a combate al doilea val al cazurilor de coronavirus.

Parcurile tematice din Shanghai, Hong Kong şi Tokyo sunt deschise.

Disney nu a răspuns unei întrebări din partea Reuters, dacă cele 28.000 de concedieri anunţate anterior sunt incluse în noile date, dar un purtător de cuvânt al companiei a confirmat pentru Variety că acestea includ numărul anunţat anterior.

The Walt Disney Company (cel mai des cunoscută sub numele de Disney) este una din cele mai mari companii de producţie cinematografică din lume. A fost fondată la 16 decembrie 1923 de Walt Disney şi fratele său, Roy ca un mic studio de animaţie. Astăzi este una din cele mai mari companii de producţie de la Hollywood şi, de asemenea, deţine 9 parcuri Disneyland şi câteva reţele de televiziune, inclusiv ABC.

În portofoliul Disney se află şi celebrele studiouri de animaţie Pixar, achiziţionate în 2006, pentru 7,4 miliarde de dolari americani. Mickey Mouse este mascota oficială a companiei The Walt Disney.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite