Vasilescu: Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani. Ei vor avea un fel de statut de asistat social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că noua lege a pensiilor îi va exclude din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă, aceştia urmând să aibă statut de asistat social, reglementat printr-o legislaţie proprie, scrie Hotnews.

Invitată într-o emisiune la Antena 3, Olguţa Vasilescu a fost întrebată despre noua lege a pensiilor şi dacă aceasta va corecta situaţia a peste 3,2 milioane de români cu pensii sub 1.000 de lei.

„Da. În primul rând vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani. Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulţi care au cotizat 15-20 de ani şi care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social şi vor fi într-o legislaţie proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia creşte la 640 de lei. Dar atenţie: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalţi care au cotizat peste 10 ani, nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei”, a explicat ministrul Muncii.

„Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor creşte pe punctul de pensie prognozat să fie 1.775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai creşte pe punctul de pensie, ci, atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizaţii minime, vor fi făcute creşteri, dar clar nu în acelaşi ritm cu cei care au cotizat”a, a completat Olguţa Vasilescu.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite