Vasilescu: Guvernul va adopta săptămâna aceasta majorarea salariului minim la 1.900 de lei

Vasilescu: Guvernul va
adopta săptămâna aceasta majorarea salariului minim la 1.900 de lei

Majorarea salariului minim la 1.900 de lei prin Hotărâre de Guvern va fi adoptată în şedinţa Executivului din această săptămână, a declarat luni ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebată, în cadrul unei conferinţe, dacă Guvernul va aproba măsura în şedinţa programată săptămâna aceasta, Vasilescu a răspuns: „Da, obligatoriu“.

„În acelaşi timp cu bugetul, vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, aşa cum s-a stabilit, pentru că este vorba şi de întoarcerea sarcinii fiscale“, a susţinut ministrul Muncii, citat de Agerpres.

Potrivit ei, motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă de timp pe site pentru dezbateri. „S-a cerut transparenţă şi s-au efectuat mai multe etape în acest sens. Deci da, va fi“, a precizat Vasilescu.

Hotărârii de Guvern ce prevede creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2018 urma să fie adoptată în şedinţa Guvernului din data de 8 noiembrie, însă atunci a fost amânată din motive de tehnică legislativă. Ministrul Muncii a spus că acesta nu a primit încă avizul Consiliului Economic şi Social.

Proiectul legislativ prevede creşterea salariului minim brut la 1.900 de lei, cu un salariu net aferent de 1.550 de lei. Suma netă de 1.550 de lei va fi valabilă doar prin intrarea în vigoare a întregului pachet de modificări fiscale anunţat de Guvern: trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% şi introducerea taxei de solidaritate pentru angajatori de 2,5% din venitul brut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările