Un nou maxim pentru dolar. Cursul a ajuns la 4,0228 lei pentru moneda americană, din cauza problemelor euro

Un nou maxim pentru dolar. Cursul a ajuns la 4,0228 lei pentru moneda americană, din cauza problemelor euro

Variaţiile cursului euro-dolar au impact direct şi asupra leului   FOTO Shutterstock

Dolarul a ajuns astăzi la un nou maxim istoric faţă de leu, de 4,0228 unităţi, în condiţiile în care ieri a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 4 lei la cursul Băncii Naţionale a României (BNR), din cauza deprecierii generale a euro faţă de moneda americană.

Ştiri pe aceeaşi temă

În schimb, faţă de euro moneda naţională a câştigat teren, de la 4,4542 lei pentru un euro miercuri la 4,4454 lei pentru moneda europeană astăzi.
 
Potrivit Reuters, euro a ajuns astăzi la minimul ultimilor 11 ani faţă de dolar, pe măsură ce Banca Centrală Europeană (BCE) va începe tipărirea de euro în programul său de stimulare a creşterii economice, cu o valoare de un trilion de euro.
 
Astfel, euro se tranzacţiona pe piaţă la 1,1026 dolari, cel mai mic nivel din 2003 încoace. Investitorii se aşteaptă ca Rezerva Federală – banca centrală a SUA – să se îndrepte în partea opusă faţă de BCE, considerând că este aproape de prima sa creştere a dobânzii-cheie în aproape un deceniu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările