Transferurile de bani din România către Asia au crescut cu aproape 60%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Transferurile de bani pe coridorul România-Asia înregistrează o creştere totală de 58% potrivit datelor TransferGo, principalele destinaţii fiind Filipine, Pakistan, Nepal şi Indonezia.

Potrivit reprezentanţilor companiei, acestea sunt coridoare relativ noi pe care se remarcă o activitate  de trimitere de bani din ţara noastră, aceasta fiind pusă pe seama creşterii numărului de angajaţi de origine asiatică din România, în ultima perioadă.  

Pe fondul crizei forţei de muncă acuzată de angajatori, companiile româneşti au apelat în ultimii ani tot mai des la lucrători emigranţi proveniţi din zona Asiei. Aceştia aleg să trimită o parte din veniturile obţinute în România către familia şi rudele lor de acasă, drept consecinţă determinând astfel o creştere cu peste jumătate a numărului de transferuri efectuate din România către ţările asiatice din care provin. Suma medie transferată de către aceştia se înregistrează între 50 şi 100 euro, reprezentând astfel mai mult de un sfert din salariul minim individual obţinut de marea majoritate a acestor angajaţi.  

„Coridoare precum România-Filipine au început să prezinte activitate încă de acum câţiva ani. Aceasta a sporit între timp, odată cu afluxul de forţă de muncă din Asia deschizându-se şi alte coridoare de transfer dinspre România către state din Asia de Sud şi Sud-Est. Astfel că la acest moment observăm o creştere cu peste jumătate a acesteia, per total, către continentul asiatic. Ce este interesant de observat însă, este că în comparaţie cu ceilalţi clienţi ai noştri, imigranţii din Asia transferă sume care depăşesc media de un sfert din venitul realizat de o persoană. Aceasta are la bază specificul cultural - identificat în eforturile noastre constante de a ne cunoaşte cât mai bine clienţii, pentru a putea veni în întâmpinarea lor cu un produs care să se plieze cât mai bine pe nevoile lor - potrivit căruia imigranţii din Asia au datoria morală de a îşi susţine financiar nu doar familia de bază, ci şi familia extinsă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Valoarea medie a sumei transferate de un român din diaspora către ţară se situează în jurul sumei de 500 euro/lună, potrivit datelor TransferGo. Această valoare reprezintă 1/4 din venitul mediu lunar, estimat la 2000 euro, realizat de un român care lucrează peste hotare în state precum Marea Britanie sau Franţa.

TransferGo este soluţia cea mai la îndemână pentru imigranţii care lucrează peste hotare şi trimit bani acasă, fiind ieftină - datorită taxelor mai mici faţă de metodele de transfer tradiţionale, simplă - prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar şi rapidă – prin posibilitatea de transfer instant. 

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar la începutul acestui an a raportat o creştere de 50% a fluxului de bani pentru ţara noastră aferentă lui 2020, precum şi un grad de utilizare a aplicaţiei de peste 90% la transferurile către România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite