Topul celor mai ieftine credite de nevoi personale în lei

Topul celor mai ieftine credite de nevoi personale în lei

Sunt avantajaţi cei care iau un credit de la banca la care au deschis contul de salariu FOTO Adevărul

Doar câteva bănci oferă în prezent împrumuturi de consum în moneda naţională cu dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10% pe an, iar asta în cazul în care solicitantului îi sunt livrate veniturile într-un cont deschis la respectiva instituţie bancară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băncile au redus dobânzile la creditele de nevoi personale în lei în urma tăierilor repetate aplicate de Banca Naţională a României dobânzii-cheie, însă doar câteva bănci oferă în prezent astfel de împrumuturi cu dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10% pe an. 
 
Costuri mai mici pot fi obţinute la creditele de nevoi personale de persoanele care îşi încasează salariul într-un cont curent deschis la banca de la care se solicită împrumutul. 
 
Pentru a realiza un top al celor mai ieftine credite de nevoi personale în lei, am luat în calcul un împrumut de 22.250 de lei (echivalentul a 5.000 de euro), contractat pe o perioadă de cinci ani, şi am folosit calculatorul portalului financiar Conso.ro. 

Banca Românească oferă celor care îşi încasează veniturile într-un cont deschis la bancă posibilitatea de a contracta un credit de nevoi personale la o dobândă anuală efectivă (DAE) de 8,45% pe an, astfel că rata lunară pentru 22.250 de lei împrumutaţi pe cinci ani va fi de 468 de lei. Dobânda este variabilă, alcătuită din indicatorul ROBOR la 3 luni plus o marjă de 4%, iar comisionul de acordare a creditului este de 200 de lei. Venitul minim necesar pentru obţinerea acestui credit este de 1.212 lei, potrivit estimărilor Conso.ro
 
Garanti Bank ocupă locul al doilea în clasamentul băncilor care oferă cele mai ieftine credite de nevoi personale în moneda naţională. Astfel, pentru cei care îşi încasează salariul într-un cont deschis la bancă, Garanti Bank oferă acest tip de împrumut la un cost total (DAE) de 9,14% pe an, rata lunară fiind de 455,5 lei. Dobânda este variabilă (ROBOR la 6 luni plus o marjă de 4,8%), iar comisionul de acordare  - de 200 de lei. Solicitantul creditului trebuie să aibă cel puţin 21 de ani, iar venitul minim necesar al acestuia trebuie să fie de 1.187 de lei, potrivit estimărilor Conso.ro. Se acordă gratuit asigurare de şomaj, invaliditate şi deces. 
 

Oferă pentru refinanţare

Banca Transilvania, ocupanta locului al treilea în clasament, are o ofertă specială pentru cei care vor să refinanţeze alte credite, acordate după 31 octombrie 2011, şi care îşi încasează veniturile într-un cont deschis la bancă. 
 
Pentru un împrumut de 22.250 de lei, contractat pe o perioadă de cinci ani, DAE este de 9,37%, iar rata lunară se ridică la 462 de lei. Banca nu percepe comision de acordare a creditului de nevoi personale, dobânda fiind fixă. Solicitantul trebuie să aibă cel puţin 18 ani, iar venitul minim necesar al acestuia să fie de 1.200 de lei. I se oferă gratuit asigurare de viaţă. 
 
Atunci când vrea să contracteze un credit, solicitantul trebuie să analizeze ofertele mai multor bănci şi să aibă în vedere şi comisioanele, nu numai nivelul dobânzii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările