Salariul minim nu mai creşte în acest an. Anunţul lui Teodorovici

Salariul minim nu mai creşte în acest an. Anunţul lui Teodorovici

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a anunţat vineri că salariul minim va creşte de la 1 ianuarie 2019, nu de la 1 decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial, Teodorovici a evitat întrebarea, spunând că o să fie decizia Guvernului. Întrebat dacă rămâne de la 1 ianuarie majorarea salariului minim, el a spus: „Nu o să vă pot spune astăzi, o să fie decizia Guvernului vizavi de dată”. 

Cu toate acestea, jurnaliştii au insistat.

Jurnalist: Păi e clar că de 1 decembrie nu mai e viabilă, că mai avem o săptămână.

Teodorovici: Vedeţi cum de multe ori aveţi şi răspunsul la întrebări?

„Doamna prim-ministru a anunţat că este o discuţie la nivel de Guvern cu sindicatele, cu mediul de afaceri, şi ca şi principiu şi concept este corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puţin”, a completat ministrul de Finanţe, la finalul şedinţei de Guvern.

Teodorovici a indicat că mai este nevoie de „câteva puncte de vedere, avize” pentru majorarea salariului minim.

Chestionat dacă salariul minim va fi majorat, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, ministrul Finanţelor a răspuns: „Categoric”.

Clarificările sale vin după ce, în ultima perioadă, au existat mai multe date înaintate pentru majorarea salariului minim. Chiar Teodorovici spunea că salariul minim pe economie ar putea creşte înainte de 1 ianuarie 2019, el precizând că se face o analiză la ministerul de resort. 

Salariul minim ar urma să crească la 2.080 de lei brut şi se va face o diferenţiere în funcţie de vechimea în muncă şi de studii, în acest caz salariul minim urmând să fie de 2.350 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: