Teodorovici recunoaşte că nu sunt bani pentru salariile bugetarilor. Ce a cerut instituţiilor statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Cu câteva zile înainte ca Mihaela Triculescu, şefa Fiscului, să-şi someze subordonaţii să găsească soluţii pentru depăşirea planului de colectare, inclusiv prin taxarea inflaţiei şi a persoanelor executate silit, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a cerut instituţiilor statului să reducă cheltuielile.

În adresa trimisă de MFP, sub semnătura lui Eugen Orlando Teodorovici, datată 17 aprilie, se arată că ministerul a cerut ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat şi bugetelor de asigurări să comunice „măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”.

„(...) în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal, respectiv: reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale conform prevederilor legale (...) şi în connsecinţă vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare. (...) MFP nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal (...) întrucât acest lucru s-ar putea realiza numai cu afectarea procesului investiţional (reducerea cheltuielilor de investiţii)”, se arată în documentul obţinut de G4media.

Potrivit acestuia, MFP a repartizat, pe trimestre, cheltuielile de personal pentru fiecare instituţie, cerându-le să ia măsuri pentru a se încadra în sume.

adresa teodorovici taiere salarii

„Totodată vă rugăm să se comunicaţi săptămânal măsurile întreprinse pentru încadrarea în cheltuielile de personal aprobate”, se arată în adresa semnată de Teodorovici.

Adresa Ministerului Finanţelor vine pe fondul creşterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare (care prevede creşteri în trepte până în 2021), dar şi a majorării salariului minim, indicator în funcţie de care sunt stabilite alte salarii şi indemnizaţii.

Citeşte şi:

 

DOCUMENT Fiscul, somat să scoată bani din piatră seacă: Triculescu cere depăşirea planului de colectare, prin taxarea inflaţiei şi a consumului

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite