Teodorovici: Nu exclud revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Teodorovici, avizat luni în funcţia de ministru de Finanţe de Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, a declarat după audieri că nu exclude revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică.

„Nu exclud revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică. Nu se aplică dacă nu este mai bună pentru români. Nu voi aplica niciodată ceva care să fie contestat de mediul de afaceri, de simpli contribuabili”, a afirmat Teodorovici, după audieri, potrivit News.ro.

E a precizat: „În acest an, vom analiza acest nou concept pentru că nu este o chestiune simplă, este una de concept fiscal, un lucru care depinde mult de structura de informatizare a fiscului. Voi gândi, analiza, vom vedea care este o abordare bună, care sunt beneficiile. Nu exclud nimic atâta timp cât are o logică. Dacă nu are o logică, nu se aplică. Nu se aplică dacă nu este un lucru mai bun pentru români. Nu o să vedeţi să aplic ceva care o să fie contestat de mediul de afaceri, de contribuabili”, a arătat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

Totodată, în ceea ce priveşte impozitul pe venitul global, el a spus că este în analiza Ministerului de Finanţe până în momentul în care „există tot conceptul clar, toate elementele astfel încât să putem comunica foarte clar, ca fiecare să înţeleagă că atunci când ai un astfel de concept pot fi aplicate deduceri pe diverse zone”.

Teodorovici a mai menţionat că actualul ministru, Ionuţ Mişa, ar putea lucra alături de el.„Am avut o discuţie cu dânsul ieri şi din punctul meu de vedere ar trebui să continue într-o formulă alături de mine. Nu am vorbit de o funcţie, ci de această propunere”, a mai spus Teodorovici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite