Teodorovici a mai găsit o soluţie pentru o Loterie a bonurilor fiscale cu premii mai mari: 100 de câştigători pentru bonuri aferente unei zile, indiferent de valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, propune ca premiile la Loterie să fie acordate doar pentru 100 de bonuri aferente unei zile, indiferent de valoarea acestora FOTO Eduard Enea
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, propune ca premiile la Loterie să fie acordate doar pentru 100 de bonuri aferente unei zile, indiferent de valoarea acestora FOTO Eduard Enea

O soluţie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale să fie mai mari este ca, pentru toate bonurile câştigătoare aferente unei zile, să fie selectaţi doar 100 de câştigători, astfel încât suma primită să fie consistentă, iar solicitarea bonului să fie stimulată, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor. Recent, ministrul a spus că o soluţie pentru o Loterie cu premii mai mari ar fi aplicarea unor categorii de câştig, ca la 6/49.

„Este o soluţie, şi anume aceea ca să se păstreze aceeaşi abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără niciun fel de valoare - că ideea e să stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neapărat valoarea acestuia - iar din acele bonuri, din acea perioadă, să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câştigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei, astfel încât câştigurile să fie unele consistente“, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

El a precizat că ministerul de resort va definitiva noua modalitate de desfăşurare a acestei loterii.

În urmă cu două săptămâni, Eugen Teodorovici a anunţat că vrea să schimbe abordarea Loteriei bonurilor fiscale, eventual prin aplicarea unor categorii de câştig, ca la 6/49, astfel încât premiile să fie mai mari.

„Abordarea clar trebuie schimbată. La un fond de premiere fix este clar că dacă sunt mulţi câştigători, atunci câştigurile sunt mici. Trebuie să găsim o altă abordare pentru a stimula cu adevărat. Mergem poate pe categorii de câştig. În funcţie de categorie să fie şi câştigul acordat, cum este de exemplu, 6/49. E normal să fie o astfel de stimulare. Astăzi, din păcate, este o situaţie de acest gen. Sunt foarte mulţi câştigători în această zonă şi împărţim cei 1 milion lei la la câţi vor depune până pe 13 mai şi va fi un câştig destul de mic. Trebuie să facem o modificare la ordonanţă şi la modul de aplicare din luna iunie. Pentru aprilie, timpul este deja foarte scurt“, a spus Teodorovici, la 21 aprilie. 

Teodorovici nu a explicat însă cum ar putea fi aplicate aceste categorii de câştig având în vedere că bonul câştigător este cel care are înscris pe el o anumită dată şi o anumită sumă. 

Ministrul Finanţelor a adăugat că o altă abordare a loteriei fiscale vizează orientarea către zonele unde evaziunea fiscală este ridicată.

„Cealaltă idee a Loteriei fiscale este să mergem pe zonele unde evaziunea fiscală este ridicată. Este o propunere de a face, lunar, o astfel de tombolă a bonurilor fiscale venite din această zonă. Într-o lună să fie legumele şi fructele, în alta băuturile alcoolice, de exemplu. (...) Mai este o idee ca la finalul unui an să putem discuta o deducere a cheltuielilor pe persoană fizică, cheltuieli care să provină dintr-o astfel de zonă unde evaziunea fiscală este ridicată. Este o idee pe care o analizăm pentru a crea un astfel de mecanism. De exemplu, la finalul unui an, persoana care vine cu bonul fiscal de pe zona de legume-fructe poate să aibă o deducere, un procent din cei 16% aplicat pe partea de venit. Tombola pe aceste domenii ar trebui să intre în vigoare din luna iunie-iulie cel târziu“, a mai afirmat Teodorovici.

El nu a explicat însă cum va putea participa la o astfel de loterie deţinătorul unui bon fiscal emis în urma achiziţionării de fructe-legume (segment vizat), dar şi de alte produse (nealimentare, de exemplu).

Peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale organizată de Paşte au fost depuse de marţi, 14 aprilie, şi până joi, 30 aprilie, la ora 14.00, valoarea câştigului scăzând astfel la 66 de lei pentru fiecare bon fiscal câştigător. Cererile de revendicare a premiilor pentru bonurile fiscale emise la 7 februarie, cu valoarea cuprinsă între 6 lei şi 6,99 lei, mai pot fi depuse până la 13 mai.

Loteria  Bonurilor Fiscale este o măsură a Guvernului prin care se impulsionează folosirea caselor de marcat, ţinta fiind reducerea evaziunii fiscale. Următoarea extragere de bonuri fiscale este programată pentru luna iulie.


Citeşte şi:

Loteria Bonurilor Fiscale: câştigători

Loteria Bonurilor Fiscale, prima extragere: bonurile în valoare de 6 lei emise la 7 februarie, câştigătoare

Site Loteria Bonurilor Fiscale. Îţi înscrii valoarea şi data bonului, apoi eşti anunţat dacă ai ieşit câştigător

Să-l cunoaştem pe Romică Părpălea, mortul lui Dragnea „înviat” la Loteria Bonurilor: fost PSD-ist înfocat, a câştigat de pe urma sistemului pe care l-a blamat

Un sobar din Arad a găsit 23 de bonuri fiscale câştigătoare la Loterie, după ce a adunat peste 1.500 de bonuri din coşurile de gunoi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite