Stilul de viaţă sănătos generează afaceri de 1,3 milioane de euro

Stilul de viaţă sănătos generează afaceri de 1,3 milioane de euro

Mihai Bucuroiu, fondator Vegis.ro

Magazinul online de produse naturiste Vegis.ro, lider pe piaţa de produse naturiste din România, a înregistrat o creştere de 30% a cifrei de afaceri faţă de perioada similară din 2016, cele mai spectaculoae creşteri înregistrându-se la vânzările de produse apicole şi la alimentele bio.

Magazinul online de produse naturiste Vegis.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 1,36 milioane de euro în primele 9 luni ale acestui an, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Studiile arata că 83% dintre consumatorii din mediul urban asociază stilul de viaţă sănătos cu o alimentaţie sănătoasă, prin urmare este normal ca aici să se produca primele schimbări şi să fie generate creşteri constante. În ultimul an categoria Alimente Bio a crescut ca importanţă în portofoliul nostru atât datorită interesului tot mai mare acordat de către consumatori, cât şi a lărgirii gamei de produse” declară Mihai Bucuroiu, fondator şi director de dezvoltare Vegis.ro.

Mierea de Manuka Raw şi uleiul de cocos rămân cele mai vândute produse anul acesta. Peste 30% dintre produsele noi provin de la producători români, mici producatori artizanali sau afaceri de familie.

”Prin noile colaborări cu producatori români ne dorim să susţinem atât direcţia în care se îndreaptă consumatorii, tot mai interesaţi să cumpere natural şi românesc, cât şi să sprijinim afacerile româneşti producatoare de produse naturiste de calitate, care se confruntă cu dificultăţi în listarea produselor şi aducerea lor aproape de public” adaugă Mihai Bucuroiu.

Oraşele din care se înregistrează cel mai mare numar de comenzi sunt: Bucureşti (care reprezintă 37% din total), Cluj, Braşov, Timişoara, Constanţa şi Iaşi. Comanda medie pe site este de 150 lei. Numărul de produse aflate în magazinul online depăşeşte 6500. Aceasta pare să fie şi reţeta succesului pentru Bucuroiu.  

„Am crescut cu 32% numărul de comenzi înregistrate faţă de primele 3 trimestre ale anului trecut, creştere care indică pe de-o parte interesul ridicat al publicului faţă de produsele naturiste, şi pe de alta parte rezultatul investiţiilor noastre recente în platformă, diversificarea portofoliului şi îmbunătăţirea fluxurilor de procesare a comenzilor. Faptul că suntem singurul magazin online de naturiste din Romania cu toate produsele listate în stoc permanent, şi vorbim despre 6500 produse, reprezintă un avantaj competitiv considerabil în atragerea şi fidelizarea clienţilor” adauga Mihai Bucuroiu. 

Cea mai puternică tendinţă remarcată în 2017 în ceea ce priveşte comportamentul de consum este dorinţa clientilor de a avea informaţii complete despre ingredientele produselor, ţara de origine a materiei prime, valorile nutriţionale şi certificările produselor.

Pentru 2017, Vegis.ro estimează să ajungă la afaceri totale de peste 1.8 milioane de euro, în creştere cu 25-30% faţă de anul precedent, în timp ce piaţa de produse naturiste vândute online in România creşte cu 20% şi este estimată să atingă anul acesta aproximativ 35 milioane de euro. „Obiectivul nostru este să ne consolidăm poziţia de lider al pieţei, să menţinem procentele de creştere peste creşterea pieţei şi în 2-3 ani să avem o cotă de piaţă de 10%” mai spune Mihai Bucuroiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările