SONDAJ Ce ar face românii cu 10.000 de lei: trei din 10 ar pleca în vacanţă sau şi-ar repara locuinţa şi doar doi şi-ar deschide o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce ar face românii cu 10.000 de lei
Ce ar face românii cu 10.000 de lei

Dacă ar avea în buzunar 10.000 de lei, mai bine de o treime dintre români şi-ar renova locuinţa, 31% dintre ei şi-ar achita creditele, iar 30% ar pune banii deoparte pentru a economisi, relevă un sondaj realizat la cererea Provident Financial România - cea mai mare instituţie financiară nebancară axată pe acordarea creditelor la domiciliu.

În acelaşi timp, un sfert dintre români cred că, în condiţiile actuale, nu ar reuşi niciodată să pună deoparte 10.000 de lei; un procent similar (25%) consideră că le-ar trebui doi sau trei ani, în timp ce un român din 5 spune că ar putea economisi această sumă în 5 ani.

Ce şi-ar cumpăra?

Smartphone-ul este cea mai importantă achiziţie din ultimul an pentru 20% dintre respondenţi, urmat de aparatele electrocasnice (14,4%), de laptop (13,2%) şi de maşină (11,5%).

Atunci când vor să ia un credit, românii sunt interesaţi în cea mai mare măsură să fie informaţi în legătură cu toate costurile şi condiţiile (peste 62%) şi ca instituţia financiară care acordă împrumutul să fie deschisă să negocieze dacă apar întârzieri la plata ratei (aproape 17%).

Dacă ar fi să împrumute acum o sumă de bani pentru diverse nevoi personale, 20% dintre respondenţi au spus că ar lua un împrumut de cel mult 5.000 de lei şi un procent similar ar împrumuta sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Sondajul realizat la cererea Provident a fost efectuat pe un eşantion de 670 de persoane din mediul urban (85%) şi rural (15%). 38% dintre respondenţi au absolvit cel puţin colegiul sau facultatea în timp ce 39% au terminat liceul sau şcoala profesională.

În privinţa regiunilor din care provin participanţii la sondaj, se detaşează Muntenia, cu 47% dintre respondenţi, urmată de Transilvania, cu 26%.

Veniturile participanţilor la studiul susţinut de Provident Financial Romania sunt de până în 1.500 de lei pentru 49% dintre respondenţi.

provident

Provident lansează creditul cu rambursare lunară

Provident lansează, totodată, primele credite cu rambursare lunară şi dublează suma maximă care poate fi împrumutată, până la 10.000 de lei.

„Rezultatele sondajului demonstrează că există o nevoie reală de credite de valori de până la 10.000 de lei şi că abordarea transparentă şi comunicarea deschisă – două dintre avantajele care ne recomandă – sunt printre principalele caracteristici pe care românii le aşteaptă de la o instituţie financiară.
De aceea, am introdus în portofoliul nostru împrumuturi cuprinse între 6.000 şi 10.000 de lei, cu rambursări lunare“, afirmă, într-un comunicat, Roxana Alexe, Senior Product Development Manager la Provident.

Cine şi cum poate lua noul credit

Noile credite au scadenţe lunare, se acordă pe o perioadă de 12, 15 sau 18 luni şi sunt disponibile momentan pentru locuitorii din Bucureşti, Târgu Mureş, Mediaş, Târgovişte, Braşov şi Covasna, urmând să devină treptat disponibile în întreaga ţară până la sfârşitul lunii octombrie.

Clienţii vor avea în continuare posibilitatea să aleagă cum primesc şi restituie împrumuturile: fie prin transfer bancar, fie prin intermediul unui serviciu opţional, oferit contra cost, prin care pot primi banii la ei acasă chiar şi în aceeaşi zi, unde un agent îi va vizita ulterior lunar pentru încasarea ratelor. Împrumuturile sunt oferite fără giranţi şi fără garanţii în baza unei dovezi de reşedinţă şi a unui venit minim de 1.300 de lei, iar valoarea DAE este cuprinsă între 45% şi 59,7% în funcţie de valoarea împrumutată şi de perioadă.

Exemplu de rambursare a unui împrumut Provident de 10.000 lei pe 18 luni, prin transfer bancar:
- rata fixă a dobânzii 36% p.a;
- DAE 45,2%; valoare totală plătibilă 13,262.57 lei (include suma împrumutată, dobânda şi comisionul de analiză dosar de 175 lei);
- valoarea ratei lunare 736,81 lei.

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa.

Grupul are 2,6 milioane de clienţi în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est - Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune şi una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Provident are peste 850 de angajaţi în România şi colaborează cu peste 3.500 de agenţi independenţi în 80 de oraşe din întreaga ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite