Salariile de la stat au crescut de două ori mai repede decât la privat. „Puneţi-vă centura de siguranţă, intrăm pe Modul «campanie electorală»!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile din sectorul public au ajuns în ianuarie la o creştere de 26,7% raportat la prima lună a anului trecut, un ritm mult mai alert comparativ cu situaţia din mediul privat, unde avansul anual a fost de numai 15,8%, scrie profit.ro.

Potrivit analizei profit.ro diferenţele dintre salariul mediu din administraţia publică şi cel din sectorul privat  sunt la un nivel similar cu cel din anul 2008, anul în care la nivel global s-a declanşat criza financiară.

Spre exemplu, în administraţia publică salariul reprezintă acum 157% din cel mediu la nivelul întregii economii, în timp ce în sectorul privat se află la 94%. În 2008, cei din administraţie câştigau 161% din media pe economie, iar cei din privat 96%. 

"Puneţi-vă centura de siguranţă, intrăm pe Modul «campanie electorală». Creşterea de 18,2% din ianuarie a salariilor este a doua mare creştere din ultimii 10 ani. În ce priveşte salariile, este cel mai bun început de an la care am fi putut spera. Iar dacă lucrezi în sectorul public din România, unde salariile au fost în urcare cu 26,7% în ianuarie, este şi mai bine de atât", scrie, într-o notă către analişti şi investitori, economistul ING Bank România Valentin Tătaru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite