Românii din diaspora îşi pot plăti taxele şi impozitele online, chiar şi cu un card emis de o bancă din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De oriunde din lume, românii îşi pot plăti taxele din faţa calculatorului FOTO Eduard Enea
De oriunde din lume, românii îşi pot plăti taxele din faţa calculatorului FOTO Eduard Enea

Românii din diaspora pot plăti online, de la 1 decembrie, taxele şi impozitele, chiar şi cu un card emis de o bancă din afara României, prin platforma ghiseul.ro, a anunţat joi ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu.

"Vă prezint un mic pas pe care Guvernul României îl face în digitalizarea României şi în relaţia cu românii de pretutindeni, o soluţie de plată a taxelor şi impozitelor şi modul în care putem interacţiona cu statul în mediul online, fără a fi nevoie a ne deplasa la ghişeu. Soluţia se cheamă ghiseul.ro., la care, începând de astăzi (1 decembrie — n.r.), avem o facilitate nouă pentru românii din diasporă. Facilitatea înseamnă că putem să creăm un mediu online, deci nu ne mai deplasăm de acasă, ne putem crea user-ul şi parola, cu care avem acces la facilităţile tehnice expuse de către platforma ghiseul.ro. Putem să facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul din afara României, deci cu un card bancar emis de o bancă din afara României", a declarat ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, potrivit Agerpres. 

Oficialul a amintit şi de o altă soluţie informatică prin care se facilitează relaţionarea românilor de pretutindeni cu statul şi anume o platformă prin care românii pot să solicite obţinerea unor autorizaţii şi avize tot online, acestea fiind emise în acelaşi mod.  Popescu a făcut referire şi la faptul că Ministerul de Externe a finalizat un ghid pentru românii care doresc să se întoarcă în ţară. Ministrul a subliniat că Guvernul realizează importanţa majoră pe care o are diaspora pentru România. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite