România şi-a majorat, din nou, contribuţia la Banca lui Putin: Încă 3,6 milioane de euro au fost virate în acest an

România şi-a majorat, din nou, contribuţia la Banca lui Putin: Încă 3,6 milioane de euro au fost virate în acest an

FOTO EPA-EFE

România şi-a majorat din nou contribuţia la Banca Internaţională de Investiţii, instituţie care finanţa în trecut Consiliul de Ajutor Economic Reciproc (CAER) -  creat la iniţiativa URSS în 1949 ca echivalent al OECE (Organizaţia Europeană pentru Cooperare Economică).

Potrivit datelor postate pe site-ul Băncii Internaţionale de Investiţii, ultima majorare a contribuţiei, în valoare de 3,6 milioane de euro, a fost făcută în luna martie 2019.
 
Anul trecut, în luna iulie, România şi-a majorat contribuţia la BII cu circa 4 milioane de euro. 
 
Aportul României la capitalul BII a ajuns astfel la 26,1 milioane de euro, respectiv 7,92% din total, ocupând al patrulea loc în topul investiţiilor statelor, după Bulgaria, Ungaria şi Cehia.
 
Ponderea deţinută de Rusia în urma majorării capitalului de către România a scăzut de la 48%, la 45%.
 
 
 „O contribuţie suplimentară de 4 milioane de euro a intrat în contul Băncii la data de 12 iulie 2018. Ca urmare a plăţii efectuate, cota deţinută de România în capitalul social al Băncii Internaţionale de Investiţii a crescut la 22,45 milioane de euro, ceea ce i-a permis să devină a cincea ţară acţionară a BII în ceea ce priveşte volumul investiţiilor. 
 
În acelaşi timp, portofoliul actual de proiecte al Băncii Internaţionale de Investiţii în România se ridică la peste 78 de milioane de euro”, scrie BII. 
 
Ministrul Finanţelor este, din toamna anului trecut, guvernator al Băncii Internaţionale de Investiţii, instituţie care finanţa în trecut Consiliul de Ajutor Economic Reciproc (CAER) -  creat la iniţiativa URSS în 1949 ca echivalent al OECE (Organizaţia Europeană pentru Cooperare Economică). 
 
Numirea lui Teodorovici s-a făcut în data de 15 noiembrie 2018, în subordinea lui fiind Cucu Boni Florinela, director general în Ministerul Finanţelor din România şi Iacobescu Oana Beatrice, director în cadrul MFP.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: