România riscă să piardă 300 de milioane de euro. Ce spune ministrul Fondurilor Europene

România riscă să piardă 300 de milioane de euro. Ce spune ministrul Fondurilor Europene

România riscă să piardă 300 de milioane de euro, pentru această sumă existând un risc de dezangajare dacă nu este folosită, a declarat la Digi24 ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Discutăm de o sumă mare de bani, 300 milioane de euro, pentru care există risc de dezangajare, şi trebuie să luăm toate măsurile. Riscăm pierderea acestor bani. La nivelul CE, în fiecare an acţionează acest risc de pierdere de bani europeni: dacă nu îi foloseşti, dacă nu faci plăţi către beneficiari, îi pierzi. Grija noastră pe termen scurt e să salvăm aceşti bani, ei fac parte din bugetul României”, a declarat Boloş, la Digi24.
 
Potrivit acestuia, direcţia fondurilor este cea conform programelor operaţionale, fiind vizată în special infrastructura.
 
"Este vorba atât de cea la nivelul autorităţilor locale, cât şi despre proiecte mari de infrastructură de care România are nevoie: autostrăzu, căi ferate, parte de transport naval”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: