Românii consideră optime Sărbătorile pentru a se împrumuta la bancă. Vor credite de 1.000-5.000 de euro pentru achitarea datoriilor şi pentru vacanţe

Românii consideră optime Sărbătorile pentru a se împrumuta la bancă. Vor credite de 1.000-5.000 de euro pentru achitarea datoriilor şi pentru vacanţe

Cei mai mulţi români se aşteaptă să fie întâmpinaţi la gişeul băncii, în perioada Sărbătorilor de iarnă, cu reduceri semnificative de dobânzi la credite FOTO Adevărul

Sărbătorile de iarnă presupun cheltuieli mai mari decât în restul anului, iar pentru acestea românii au nevoie de finanţare. Astfel că băncile au lansat diverse promoţii. Cât de receptivi sunt românii la ofertele promoţionale ale băncilor? Cei mai mulţi consideră optimă perioada Sărbătorilor pentru a se împrumuta şi vor credite de 1.000-5.000 de euro pentru a-şi achita datoriile şi pentru vacanţe, arată un sondaj Efin.ro.

Conştiente de contextul favorabil reprezentant de perioada Sărbătorilor de iarnă, dar şi de nevoia lor de a-şi îmbunătăţi relaţia cu clienţii, cele mai multe dintre bănci vin în întâmpinarea lor cu o oferta de produse şi servicii adaptată pentru acest interval din an: rate fără dobândă la achiziţionarea de electronice şi electrocasnice, dobânzi promoţionale la credite şi produse de economisire, bani înapoi pe cardurile de credit şi altele.
 
Potrivit unui sondaj realizat de portalul de servicii financiare Efin.ro, peste 60% din români consideră perioada Sărbătorilor de iarnă optimă pentru achiziţionarea unui produs bancar, în vreme ce 28% sunt de părere că această perioadă nu este oportună.
 
Ce oferte promoţionale caută românii în această perioadă la bănci? Peste 70% din români spun că reducerile semnificative la bănci sunt factorul-cheie, în timp ce 20% din ei indică premiile ce pot fi câştigate. Peste 40% din români vor să împrumute de la bancă sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de euro, în timp ce o treime vizează sume de 1.000 de euro, echivalent lei. Doar un sfert dintre ei ar împrumuta peste 5.000 de euro, potrivit sondajului Efin.ro. 
 
„Putem observa că sumele pe care românii doresc să le împrumute nu corespund cu structura de venituri a populaţiei, ci mai degrabă cu nevoile lor actuale. Populaţia nu are încă o educaţie financiară suficientă pentru a face o corelaţie între venituri şi suma pe care o pot împrumuta, ci se gândesc doar la nevoile pe care trebuie să le acopere“, a comentat rezultatele sondajului Dragos Cabat, managing partner la Efin.ro.
 
Peste jumătate dintre cei care ar apela la un împrumut bancar în perioada Sărbătorilor de iarnă ar face acest lucru pentru a-şi achita diverse datorii, astfel încât să intre în noul an fără grija acestora, în timp ce 25% ar solicita un credit pentru a pleca în vacanţă. 
 
Sondajul Efin.ro a fost realizat telefonic, în perioada 3-5 decembrie, pe un eşantion de 286 de respondenţi pe baza unui chestionar structurat pe şase întrebari.

Mai puteţi citi: 

Cu ce promoţii încearcă băncile să-şi atragă clienţii de Sărbătorile de iarnă. Băncile comerciale derulează în perioada Sărbătorilor de iarnă o serie de promoţii prin care încearcă să-şi atragă clienţii care caută, în special, soluţii de finanţare pentru cheltuielile de vacanţă.

Românii vor cheltui în perioada Sărbătorilor de Iarnă mai mulţi bani pe mâncare şi băutură decât anul trecut. Sărbătorile de Iarnă din acest an îi fac pe orăşeni să scotă mai mulţi bani din buzunare decât în anii anteriori. O mare parte din bugetul alocat pentru această perioadă se duce pe mâncare, băutură, excursii, dar şi cadouri. Iar dacă de Moş Nicolae românii dăruiesc mai mult dulciuri, de Crăciun aceştia preferă hainele, cosmeticele sau jucăriile. Astfel, suma cheltuită pentru sărbătorile din acest sezon este, în medie, de peste 1.540 de lei.

Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile în Bucureşti. De unde poţi cumpăra cadouri în acest an.Bucureştiul devine în aceste zile gazda a numeroase târguri organizate cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, de unde cei interesaţi pot cumpăra cadouri de Crăciun, de la dulciuri, jucării, decoraţiuni până la bijuterii, brăduţi şi antichităţi. De asemenea,  bucureştenii vor avea parte de programe artistice cu ansambluri folclorice şi colindători. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante târguri de Crăciun care au loc în Bucureşti în acest an.

Încep vânzările de pomi de iarnă. Până la Crăciun, preţurile lor cresc cu 33%. Zilele acestea, în pieţe îşi vor face apariţia brazii de Crăciun, la preţuri deocamdată comparabile cu cele de anul trecut. Ofertanţii avertizează. însă, că pomii de iarnă se scumpesc pe măsură ce se apropie Crăciunul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările