Radu Gheţea, CEC Bank: Terorismul ar putea scumpi creditele. Clienţii vor plăti comisioane noi din cauza investiţiilor necesare pentru detectarea terorismului

Radu Gheţea, CEC Bank: Terorismul ar putea scumpi creditele. Clienţii vor plăti comisioane noi din cauza investiţiilor necesare pentru detectarea terorismului

Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, susţine că băncile vor fi obligate să investească în tehnologii noi pentru detectarea tranzacţiilor suspecte   FOTO Mediafax

Atacurile teroriste din Franţa ar putea afecta activitatea băncilor comerciale, inclusiv în România. Băncile centrale ar putea impune norme mai stricte pentru verificarea tranzacţiilor ce ar putea ascunde finanţări pentru grupuri teroriste. Cum aceste cerinţe vor creşte cheltuielile băncilor comerciale, clienţii se pot aştepta la o majorare a comisioanelor şi dobânzilor, potrivit lui Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, citat de Digi24.

„Vom primi cerinţe noi în ceea ce priveşte raportarea tranzacţiilor suspecte. Nu poţi să ţii clientul la ghişeu să zici stai să văd dacă nu esti mata un terorist, să întreb în central. Asta înseamnă cheltuieli cu forţă de muncă, cheltuieli cu tehnologie“, a afirmat Gheţea, potrivit sursei citate.
 
Vineri seară, mai multe atentate teroriste au fost comise în şase zone din Paris, fiind soldate cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi.
 
De asemenea, poliţia de la Hanovra efectuează operaţiuni importante de căutare în oraşul saxon, după ce o ameninţare teroristă a provocat anularea unui meci de fotbal amical între Germania şi Olanda, care ar fi trebuit să aibă loc marţi seara.
 
Potrivit publicaţiei germane Bild, o celulă teroristă nord-africană plănuia să atace Hanovra cu puşti şi veste sinucigaşe - metode asemănătoare cu cele folosite în atacurile care au avut loc vineri seara la Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane. Oficialii au mai spus că este posibil ca un agent irakian să fi plănuit atacul.
 
Potrivit ziarului local Kreiszeitung, un vehicul care semăna cu o ambulanţă şi care era plin cu explozibili ar fi fost găsit parcat în faţa stadionului Hanovra, unde Germania urma să joace un meci amical cu Olanda.
Arena a fost evacuată marţi seară, după găsirea unui colet suspect. O furgonetă a fost îndepărtată din zonă, fiind considerată o ameninţare şi o stradă a fost blocată în timpul evacuării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările