Guvernul vrea să suplimenteze plafonul de garanţii la „Prima Casă“ cu încă 200 de milioane de lei pentru locuinţe ANL

Guvernul vrea să suplimenteze plafonul de garanţii la „Prima Casă“ cu încă 200 de milioane de lei pentru locuinţe ANL

Valoarea creditelor "Prima Casă" acordate în acest an au ajuns la 490 de milioane de euro, pentru 13.000 de beneficiari FOTO Adevărul

Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru creditele din cadrul programului „Prima Casă“ cu încă de 200 milioane de lei pentru achiziţia de locuinţe construite de ANL, astfel încât fondurile pentru acest an vor fi majorate în total cu 1,2 miliarde de lei.

„În plus faţă de plafonul suplimentar de un miliard de lei prevăzut pentru anul 2013 se alocă un plafon suplimentar al garanţiilor care pot fi emise de 200 de milioane de lei destinat exclusiv pentru garantarea finanţării prin program a achiziţiei de locuinţe construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL)“, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern.
 
Plafonul garanţiilor pentru creditele „Prima Casă“ a fost majorat la 30 iulie, prin hotărâre de Guvern, cu un miliard de lei pentru acest an, din care 300 de milioane de lei pentru achiziţia locuinţelor construite de ANL. Garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.
 
Valoarea finanţărilor acordate prin acest program în anul curent a ajuns la 490 de milioane de euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar în iunie mai erau disponibile pentru 2013 fonduri de 300 de milioane de euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările