Preşedintele Iohannis şi „testul Gârbovan“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condeierii şi scripcarii arondaţi puterii au îndeplinit ca la carte ordinele. Au scris editoriale, poezele, ode, au însăilat mici cânticele comice menite să glorifice tot ceea ce li s-a cerut.

Adică nu doar presupusa înţelepţire a doamnei V.V. Dăncilă care, iată, a adus un suflu nou în PSD,  a convins CExN partidului să accepte nume care mai de care mai pretins serioase pentru posturile rămase vacante de miniştri. Trebuia glorificată, omagiată, sanctificată şi  doamna Dana Gârbovan care ar urma să preia portofoliul Justiţiei.

Vineri, când şi-a făcut cunoscută opţiunea, doamna Dăncilă a debitat  o minciunică, a câta?,  în conformitate cu care sus-numita doamnă de la Cluj ar fi independentă din punct de vedere de politic. Aşa să stea oare lucrurile în realitate? Nici pe departe.

E adevărat, d-na Gârbovan nu are carnet de partid în poşetuţa cu care, ori de câte ori a putut, a dat în cap justiţiei. Pretinzând că ar facea-o în numele nu ştiu căror principii. Însă atât ea cât şi asociaţia de magistraţi cu un număr neprecizat de membri pe care o conduce au reprezentat  o consistentă echipă de influenceri în favoarea mutilărilor comise ori doar plănuite şi, din fericire neizbutite,  de inşi precum Dragnea, Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolae. Minciunicii ieşite pe guriţa femeii care se visează viitorul preşedinte al României, deşi în sondaje de abia dacă atinge un amărât de 8-10%, li s-au asociat gogoşile mari cât casa debitate de zeloşii Cristoiu, Nistorescu, Val Vâlcu, Bogdan Chirieac, de pretinşii jurnalişti de la Evenimentul zilei şi de la Antena 3, majoritatea aflaţi, într-un fel sau altul, direct sau indirect, adesea prin casieria pitită în Televiziunea Română,  pe statul de plată al PSD. Ca să nu ma vorbim despre haoticul domn Octavian Hoandră de la Realitatea tv în capul căruia este varză. Un amestec indistinct între ceea ce gândeşte el cu tărtăcuţa proprie, ceea ce îi ordonă să gândească patronul Cozmin Guşă şi rămăşiţele gândirii prietenului său de suflet, Rareş Bogdan.

De la ei şi de la alţii am aflat că d-na Gârbovan a luptat şi luptă pentru “o justiţie adevărată” (sic!), că este o femeie serioasă, o mare profesionistă, iar dl. Nistorescu a plusat şi a mers până acolo încât a edictat într-un editorial publicat sâmbătă dimineaţă în Cotidianul că ţara s-ar afla în faţa unui mare test. Testul Gârbovan. Dacă ar fi să îl băgăm în seamă pe cel trimis în 1989 de Nicolae Ceauşescu să se roage la mormântul ayatolahului Khomeyni cu rol de ante-mergător, ar trece testul cinstei, moralităţii, integrităţii, al fidelităţii faţă de interesele majore ale ţărişoarei doar cei care o aplaudă, se prosternează în faţa d-nei Dana Gârbovan. Activă susţinătoare, între altele, a Secţiei speciale şi a noii Alexandra Sidorovici, cu numele din buletin  Adina Florea. Cine nu, este ori fără minte, ori iresponsabil, ori parte a Statului paralel şi a sistemului şi, mai mult ca sigur, plătit de Servicii. Ce mai, de numirea doamnei Gârbovan depinde salvarea ţării! Doamna Gârbovan este Salvatoare!

În fapt, propunând-o pe d-na Dana Gârbovan în vederea ocupării respectivului post de ministru, d-na Viorica Dăncilă a dovedit că nu, nici nu poate fi vorba ca PSD să şi fi încheiat socotelile mizere cu justiţia. Că are în continuare interese majore în domeniu şi ele şi că, într-un fel sau altul,  ţine să controleze pe mai departe strict domeniul.

Chiar dacă d-na Dăncilă nu este cunoscută ca având probleme penale, au, slavă Domnului! din belşug baronii PSD de al căror sprijin are nevoie pentru a ieşi cu faţa cât de cât curată din alegerile prezidenţiale. Propunând-o pe d-na Dana Gârbovan, doamna Dăncilă a trecut testul conţinut în proverbul “lupul îşi schimbă părul (poate şi broşa), dar năravul, ba!”

Un test are de trecut şi preşedintele Klaus Iohannis. Acceptând propunerea d-nei Dăncilă ar face jocul PSD, le-ar da apă la moară celor ce susţin teza blatului dintre el şi PSD şi şi-ar fragiliza astfel în mod inutil, şansele electorale.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite