Ponta propune reformarea sistemului de pensii şi salarii: Pentru 2020 nu sunt bani. Dăncilă şi Teodorovici au promis ce nu aveau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO  Inquam Photos / George Calin
Victor Ponta FOTO  Inquam Photos / George Calin

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat sâmbătă seară, la România TV, că anul viitor nu vor mai fi bani pentru creşterile de pensii şi că viitorul guvern are la îndemână un set de măsuri, printre care creşterea diferenţiată a pensiilor.

Potrivit acestuia, ar trebui folosit principiul „la cei care au puţin să crescă mai mult, cei care au mult să nu mai crească deloc”, impunându-se şi impozitarea progresivă a veniturilor:

„Creşteri de pensii: pentru anul viitor nu sunt bani, ăsta e păcatul lui Dăncilă şi Teodorovici că au promis ce nu aveau. Însă anul viitor se pot găsi aceşti bani pentru măririle de pensii cu condiţia să aibă loc o restructurare masivă a administraţiei, nu doar din 28 de miniştri să rămână 15, trebuie mers mai jos, trebuie reduse cheltuielile inutile ale statului. Eu ce-am văzut de la dl Ludovic Orban în săptămâna asta este că ridicăm de pe scaune pilele şi relatiile PSD şi le punem pe ale noastre.

Dacă nu schimbi sistemul de taxare, dacă nu faci impozitare diferenţiată, cei care au mai mult cotizează mai mult, cei care au puţin cotizează mai puţin sau deloc, nu, nu o sa fie bani la anul.

E foarte bine că s-au mărit pensiile, dar s-au mărit greşit. Nu poţi să măreşti cu 10% la toată lumea, şi la cel care are 1.000 de lei pensie şi la cel care are 10.000 de pensie, pentru ca celui cu 1.000 de lei ii dai 100 de lei si celuilalt ii dai 1.000. Deci în loc să le faci o viaţă mai dreaptă, îi departajezi (...) creşteri diferenţiate de pensii: la cei care au puţin să crescă mai mult, la cei care au mult să nu mai crească deloc”

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite