PNDR 2015: Sesiunea de depunere a proiectelor pentru infrastructura rurală se va deschide în septembrie

PNDR 2015: Sesiunea de depunere a proiectelor pentru infrastructura rurală se va deschide în septembrie

Drumurile comunale pot fi reabilitate prin PNDR - Măsura de infrastructură rurală

Măsura de infrastructură rurală din noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi deschisă la începutul lunii septembrie, iar fondurile totale alocate vor fi de 1,1 miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

"Vom deschide la începutul lunii septembrie şi sesiunea de primire de proiecte pentru infrastructura rurală care are prevăzute fonduri de 1,1 miliarde de euro pe tot programul şi vom vedea ulterior care va fi alocarea pentru acest an. Ştiu că este un proiect foarte aşteptat de autorităţile publice locale", a anunţat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Şeful MADR a precizat că prin deschiderea măsurilor din noul PNDR 2014-2020 au intrat pe piaţă fonduri europene de peste 900 de milioane de euro, bani aflaţi la dispoziţia fermierilor, iar numărul proiectelor depuse până in prezent a depăşit 1.200.

Cine are proiecte pe 2007-2013 va primi bani şi în 2016

În ceea ce priveşte PNDR 2007-2013, ministrul Agriculturii a afirmat că România a ajuns la un grad de absorbţie de 87% şi, cu toate că a existat o presiune foarte mare pentru cei care au beneficiat de fonduri europene de a termina investiţiile până la 30 septembrie 2015, ei le vor putea continua şi după 31 decembrie 2015.

"Am anunţat că printr-o Hotărâre de Guvern am anulat acest termen şi vestea bună pentru fermieri este că ei pot continua investiţiile chiar şi după 31 decembrie 2015, dacă proiectul este început şi dacă experţii de la autoritate vor considera că vor putea termina într-un timp rezonabil investiţiile.
Niciun fermier care a început investiţiile, are contract de finanţare, nu pierde sumele chiar dacă acea regulă de "n plus 2" se termină la finele anului", a precizat ministrul.

Potrivit datelor furnizate pentru Agerpres de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), România a ajuns la un grad de absorbţie de 87% din fondurile europene alocate prin PNDR 2007-2013, iar sumele plătite până în prezent beneficiarilor au depăşit 7,6 miliarde de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: