Peste 200 de români cu asigurare obligatorie a locuinţelor au solicitat constatări ale daunelor în urma cutremurului din urmă cu două zile

Peste 200 de români cu asigurare obligatorie a locuinţelor au solicitat constatări ale daunelor în urma cutremurului din urmă cu două zile

Mai multe locuinţe au fost afectate de cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter produs în urmă cu 10 zile

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost solicitat de peste 200 de asiguraţi care au optat pentru Poliţa de Asigurare împotriva Dezastrelor naturale (PAD) în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter produs sâmbătă, 22 noiembrie, în regiunea Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi a fost urmat de cinci replici de intensitate mai mică. Cutremurul, cel mai mare ca magnitudine produs anul acesta în România, a cauzat mai multe daune materiale.
 
În primele zece zile după cutremur, 250 persoane care au încheiat asigurarea obligatorie PAD au solicitat constatarea daunelor care ar fi putut fi produse de seismul din ziua de 22 noiembrie, se arată într-un comunicat al PAID. 
 
Urmează ca mai mulţi inspectori ai companiilor terţe care au încheiat poliţele să constate şi să evalueze fiecare caz în parte. În acest moment, din numărul total al solicitărilor, au fost deschise 104 de dosare, dintre care 94 de dosare pentru locuinţe de tip A (valoare asigurată de 20.000 de euro) şi 10 dosare pentru locuinţe de tip B (valoare asigurată de 10.000 de euro).
 
„Evenimentele naturale catastrofale nu au o incidenţă mare în ţara noastră, însă de fiecare dată când are loc o asemenea întâmplare dramatică, ce nu poate fi evitată, realizăm cât de importantă este asigurarea. Suntem bucuroşi că în astfel de momente putem să ne susţinem clienţii. Din păcate, numărul asiguraţilor care au optat pentru poliţa obligatorie PAD este în continuare mic. Oamenii trebuie să realizeze importanţa acestui tip de acoperire şi să devină responsabili. Poliţa este valabilă nu numai în cazul daunei totale sau atunci când este afectată structura de rezistenţă a imobilului afectat ci şi atunci când există daune mai mici“, a spus Nicoleta Radu Neacşu, Director General al Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor.
 
Solicitările au fost trimise de asiguraţii PAD din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Bucureşti, Covasna, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Iaşi şi Ialomita. Judeţele unde au fost reclamate cele mai multe daune sunt  Galati, cu 83 de solicitări şi Vrancea, cu 83 de solicitări. 
 
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Mărăşeşti (6 kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Mai puteţi citi: 

Cutremur de 5,7 grade Richter în Vrancea

Seismul de sâmbătă seară, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 39 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), care a reactualizat parametrii cutremurului.

FOTO VIDEO Cutremurul de sâmbătă seara a produs nu numai panică, ci şi pagube în Focşani

Seismul a avut loc la ora 21.14 şi a avut 5,7 grade pe scara Richter. Oamenii s-au speriat şi au ieşit în stradă, iar în supermarketul Carrefour sute de produse au căzut de pe rafturi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: