Aveţi o firmă de IT? Puteţi face rost de două milioane de euro de la UE pentru ea

Aveţi o firmă de IT? Puteţi face rost de două milioane de euro de la UE pentru ea

Fondul European de Investiţii (FEI), instituţia UE specializată în finanţarea IMM-urilor, a alocat prin iniţiativa JEREMIE 10 milioane de euro fondului de investiţii Catalyst România. Acesta este începutul unui proiect prin care tinerii întreprinzători din România pot primi finanţări de 200.000 până la două milioane de euro pentru afacerile lor din domenii de vârf precum IT&C, multimedia, tehnologie şi comunicaţii.

Florin Cîţu: Creditele neperformante ajung la o „rată terifiantă“ de 20%

Florin Cîţu: Creditele neperformante ajung la o „rată terifiantă“ de 20%

În acest moment, rata creditelor neperformante se situează la peste 17% pentru sistemul bancar, cu estimări oficiale care o duc până la 20% la sfârşitul anului. „Aşa cum deficitul de cont curent în 2007 de 12% era mare din orice punct de vedere, tot aşa şi o rată a creditelor neperformante de 20% este terifiantă“, notează pe blogul său analistul economic Florin Cîţu, fost economist-şef la ING Bank.

Chilipirurile Fiscului: loc de veci la preţ de patru ori mai mic decât cel de piaţă

Chilipirurile Fiscului: loc de veci la preţ de patru ori mai mic decât cel de piaţă

Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi organizează săptămâna viitoare încă o licitaţie prin care scoate la vânzare un loc de veci în cimitirul Eternitatea, după mai multe licitaţii eşuate, prima fiind în luna aprilie a acestui an. Conform procedurilor, preţul de pornire în licitaţie a scăzut treptat, astfel că locul de veci este vândut acum la  un preţ de trei ori mai mic.

Bancherii au uitat de atacul asupra leului din 2008? Consiliul Concurenţei n-a uitat

Bancherii au uitat de atacul asupra leului din 2008? Consiliul Concurenţei n-a uitat

În octombrie 2008, leul s-a depreciat suspect de mult, ajungând de la 3,73 lei/euro în 30 septembrie la 3,94 lei/euro în 6 octombrie. A ieşit un scandal în care BNR a acuzat mai mulţi bancheri că ar fi acţionat concertat împotriva leului. Acum (în noiembrie 2012), Consiliul Concurenţei a transmis BNR mai multe informaţii privind un posibil cartel format, în 2008, de către bancherii implicaţi.

Vrei să fii acţionar la cea mai mare reţea socială din lume? Facebook se listează pe Bursa de la Bucureşti | facebook

Vrei să fii acţionar la cea mai mare reţea socială din lume? Facebook se listează pe Bursa de la Bucureşti

În curând vei putea achiziţiona acţiuni Facebook pe Bursa de Valori Bucureşti, prin sistemul alternativ de tranzacţionare şi vei deveni astfel acţionar la cea mai mare reţea de socializare din lume. Cei mai mulţi investitori au susţinut, după listarea din luna mai pe bursa americană, că titlurile Facebook au fost supraevaluate şi, de aici, a urmat declinul. Tu cât eşti dispus să plăteşti pentru o acţiune Facebook?

INFOGRAFIE Aproape 37.000 de români au îngroşat rândurile restanţierilor în primele nouă luni

INFOGRAFIE Aproape 37.000 de români au îngroşat rândurile restanţierilor în primele nouă luni

Aproape 37.000 de români au încetat să-şi plătească ratele la bancă şi la instituţiile financiare nebancare în primele nouă luni ale anului, cei mai afectaţi fiind clienţii cu credite în valută, euro şi franci elveţieni. Astfel, numărul total al restanţierilor a ajuns la 726.000 de persoane la finele lunii septembrie, arată datele publicate de banca Naţională a României (BNR).

Statul a împrumutat 342 de milioane de euro de la bănci

Statul a împrumutat 342 de milioane de euro de la bănci

Minsterul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat astăzi 341,8 milioane de euro de pe piaţa locală, de la băncile comerciale, prin vânzarea de obligaţiuni de stat în valută cu scadenţa în luna mai 2014. Suma este de peste două ori mai mare decât valoarea pe care Finanţele şi-au propus să o atragă.

Un interviu cu Daniela Gabor, profesoară de economie şi macro-finanţe la Universitatea West of England, Bristol, şi candidată pentru europarlamentarele din lista Demos despre importanţa băncilor centrale în timpuri de criză, despre nevoia de reformă în zona euro, despre colaborarea ei cu Joseph Stiglitz şi cercetarea finanţelor din zona gri.

acum 6 luni · comentarii (5)

Partidele la putere se pot baza fără probleme pe voturile acestor cetăţeni conştiincioşi la viitoarele alegeri, chiar dacă numărul acestora se va diminua din cauza deceselor ce vor surveni între timp. Aceasta nu-i o problemă pentru aspiratoarele de voturi, deoarece numărul decedaţilor va fi înlocuit şi înmiit cu alţi doritori să pună ştampila pe roşu, care vor fi doritori să-şi arate recunoştinţa faţă de marele partid!

acum 10 luni · comentarii (0)

Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei au propus formarea unui buget al zonei euro menit să reducă discrepanţele economice. Propunerea e de bun-simţ, având în vedere incompletitudinea uniunii monetare ca arhitectură instituţională şi aranjamente de politici. De mult timp, experţi şi responsabili politici îmbrăţişează teza că lipsa aranjamentelor de ordin fiscal (ce nu trebuie reduse la „reguli”) e o carenţă majoră a funcţionării zonei euro.

acum 1 an · comentarii (1)

Se măreşte salariul minim pe economie, zice Lia-Olguţa Vasilescu, de la 1 noiembrie. Şi, desigur, deja se aude corul celor care deplâng „lipsa productivităţii“ care să acopere un salariu minim de 2.050 lei (445 euro), în acelaşi timp în care restul dintre noi ar trebui să ne bucurăm că cei mai săraci şi precari dintre angajaţii români vor câştiga 68 lei în mână de la anul.

acum 1 an · comentarii (12)

Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

acum 1 an · comentarii (14)

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 2 ani · comentarii (0)