Febra cumpărăturilor de sărbători: unde găseşti cele mai ieftine produse

Febra cumpărăturilor de sărbători: unde găseşti cele mai ieftine produse

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, Wall-Street.ro a făcut un tur al celor mai importanţi retaileri din piaţă alcătuind un coş format din 14 produse alimentare achiziţionate în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Cele mai mari diferenţe de preţ între magazine s-au observat la carnea de porc şi la cafea, în vreme ce apa minerală şi băuturile carbogazoase sunt comercializate la preţuri aproape identice.

Topul scumpirilor la alimente din acest an: fasolea, cartofii şi untul au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri

Topul scumpirilor la alimente din acest an: fasolea, cartofii şi untul au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri

Rata anuală a inflaţiei a fost în noiembrie de 1,83%, în uşoară scădere de la 1,88% în luna octombrie, preţurile de consum rămânând relativ stabile comparativ cu luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Cele mai semnificative scumpiri la alimente s-au înregistrat în primele 11 luni ale anului la fasole boabe, cartofi şi unt.

Statul pregăteşte o cenzură mică pe internet: Oficiul pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul barbugiilor la site-urile neautorizate în România | comisia europeana

Statul pregăteşte o cenzură mică pe internet: Oficiul pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul barbugiilor la site-urile neautorizate în România

Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) negociază cu furnizorii de internet pentru a bloca accesul românilor la site-urile de pariuri sportive şi jocuri de noroc online deţinute de firmele care nu sunt autorizate în România şi nu plătesc fiscului taxa de 0,1% pe mâna jucată, a declarat preşedintele instituţiei, Odeta Nestor.

Statul nu va mai impozita venituri din jocuri de noroc pentru că nu ştie cât se câştigă. Ponta: Nu am auzit de aşa ceva

Statul nu va mai impozita venituri din jocuri de noroc pentru că nu ştie cât se câştigă. Ponta: Nu am auzit de aşa ceva

Veniturile obţinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern, pe motiv că autorităţile nu pot afla câştigul acestora. Modificarea va fi operată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, potrivit proiectului elaborat de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi obţinut de Mediafax.

Peste 700.000 de români sunt restanţieri la bănci la unul sau mai multe credite. Valoarea restanţelor a crescut cu 20% în primele 10 luni ale anului

Peste 700.000 de români sunt restanţieri la bănci la unul sau mai multe credite. Valoarea restanţelor a crescut cu 20% în primele 10 luni ale anului

Aproape 703.000 de români aveau la sfârşitul lunii octombrie restanţe la unul sau mai multe credite contractate de la bănci sau instituţii financiare nebancare, valoarea sumelor cu întârzieri la plată mai mari de 30 de zile depăşind pragul de 2,5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Românii consideră optime Sărbătorile pentru a se împrumuta la bancă. Vor credite de 1.000-5.000 de euro pentru achitarea datoriilor şi pentru vacanţe

Românii consideră optime Sărbătorile pentru a se împrumuta la bancă. Vor credite de 1.000-5.000 de euro pentru achitarea datoriilor şi pentru vacanţe

Sărbătorile de iarnă presupun cheltuieli mai mari decât în restul anului, iar pentru acestea românii au nevoie de finanţare. Astfel că băncile au lansat diverse promoţii. Cât de receptivi sunt românii la ofertele promoţionale ale băncilor? Cei mai mulţi consideră optimă perioada Sărbătorilor pentru a se împrumuta şi vor credite de 1.000-5.000 de euro pentru a-şi achita datoriile şi pentru vacanţe, arată un sondaj Efin.ro.

Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei au propus formarea unui buget al zonei euro menit să reducă discrepanţele economice. Propunerea e de bun-simţ, având în vedere incompletitudinea uniunii monetare ca arhitectură instituţională şi aranjamente de politici. De mult timp, experţi şi responsabili politici îmbrăţişează teza că lipsa aranjamentelor de ordin fiscal (ce nu trebuie reduse la „reguli”) e o carenţă majoră a funcţionării zonei euro.

acum 11 ore · comentarii (0)

Se măreşte salariul minim pe economie, zice Lia-Olguţa Vasilescu, de la 1 noiembrie. Şi, desigur, deja se aude corul celor care deplâng „lipsa productivităţii“ care să acopere un salariu minim de 2.050 lei (445 euro), în acelaşi timp în care restul dintre noi ar trebui să ne bucurăm că cei mai săraci şi precari dintre angajaţii români vor câştiga 68 lei în mână de la anul.

acum 29 zile · comentarii (12)

Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

acum 4 luni · comentarii (14)

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 9 luni · comentarii (0)

Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

acum 1 an · comentarii (2)

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

acum 1 an · comentarii (37)
Postari Recente