Aveţi o firmă de IT? Puteţi face rost de două milioane de euro de la UE pentru ea

Aveţi o firmă de IT? Puteţi face rost de două milioane de euro de la UE pentru ea

Fondul European de Investiţii (FEI), instituţia UE specializată în finanţarea IMM-urilor, a alocat prin iniţiativa JEREMIE 10 milioane de euro fondului de investiţii Catalyst România. Acesta este începutul unui proiect prin care tinerii întreprinzători din România pot primi finanţări de 200.000 până la două milioane de euro pentru afacerile lor din domenii de vârf precum IT&C, multimedia, tehnologie şi comunicaţii.

Florin Cîţu: Creditele neperformante ajung la o „rată terifiantă“ de 20%

Florin Cîţu: Creditele neperformante ajung la o „rată terifiantă“ de 20%

În acest moment, rata creditelor neperformante se situează la peste 17% pentru sistemul bancar, cu estimări oficiale care o duc până la 20% la sfârşitul anului. „Aşa cum deficitul de cont curent în 2007 de 12% era mare din orice punct de vedere, tot aşa şi o rată a creditelor neperformante de 20% este terifiantă“, notează pe blogul său analistul economic Florin Cîţu, fost economist-şef la ING Bank.

Chilipirurile Fiscului: loc de veci la preţ de patru ori mai mic decât cel de piaţă

Chilipirurile Fiscului: loc de veci la preţ de patru ori mai mic decât cel de piaţă

Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi organizează săptămâna viitoare încă o licitaţie prin care scoate la vânzare un loc de veci în cimitirul Eternitatea, după mai multe licitaţii eşuate, prima fiind în luna aprilie a acestui an. Conform procedurilor, preţul de pornire în licitaţie a scăzut treptat, astfel că locul de veci este vândut acum la  un preţ de trei ori mai mic.

Bancherii au uitat de atacul asupra leului din 2008? Consiliul Concurenţei n-a uitat

Bancherii au uitat de atacul asupra leului din 2008? Consiliul Concurenţei n-a uitat

În octombrie 2008, leul s-a depreciat suspect de mult, ajungând de la 3,73 lei/euro în 30 septembrie la 3,94 lei/euro în 6 octombrie. A ieşit un scandal în care BNR a acuzat mai mulţi bancheri că ar fi acţionat concertat împotriva leului. Acum (în noiembrie 2012), Consiliul Concurenţei a transmis BNR mai multe informaţii privind un posibil cartel format, în 2008, de către bancherii implicaţi.

Vrei să fii acţionar la cea mai mare reţea socială din lume? Facebook se listează pe Bursa de la Bucureşti | facebook

Vrei să fii acţionar la cea mai mare reţea socială din lume? Facebook se listează pe Bursa de la Bucureşti

În curând vei putea achiziţiona acţiuni Facebook pe Bursa de Valori Bucureşti, prin sistemul alternativ de tranzacţionare şi vei deveni astfel acţionar la cea mai mare reţea de socializare din lume. Cei mai mulţi investitori au susţinut, după listarea din luna mai pe bursa americană, că titlurile Facebook au fost supraevaluate şi, de aici, a urmat declinul. Tu cât eşti dispus să plăteşti pentru o acţiune Facebook?

INFOGRAFIE Aproape 37.000 de români au îngroşat rândurile restanţierilor în primele nouă luni

INFOGRAFIE Aproape 37.000 de români au îngroşat rândurile restanţierilor în primele nouă luni

Aproape 37.000 de români au încetat să-şi plătească ratele la bancă şi la instituţiile financiare nebancare în primele nouă luni ale anului, cei mai afectaţi fiind clienţii cu credite în valută, euro şi franci elveţieni. Astfel, numărul total al restanţierilor a ajuns la 726.000 de persoane la finele lunii septembrie, arată datele publicate de banca Naţională a României (BNR).

Statul a împrumutat 342 de milioane de euro de la bănci

Statul a împrumutat 342 de milioane de euro de la bănci

Minsterul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat astăzi 341,8 milioane de euro de pe piaţa locală, de la băncile comerciale, prin vânzarea de obligaţiuni de stat în valută cu scadenţa în luna mai 2014. Suma este de peste două ori mai mare decât valoarea pe care Finanţele şi-au propus să o atragă.

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 4 luni · comentarii (0)

Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

acum 10 luni · comentarii (2)

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

acum 11 luni · comentarii (37)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 2 ani · comentarii (1)

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 2 ani · comentarii (11)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 2 ani · comentarii (10)
Postari Recente