Articol publicitar

ONJN a răspuns, ce se poate face pentru pariorii limitaţi la pariuri!?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea pariorilor din România a publicat recent un interviu în care preşedintele ONJN, Odeta Nestor, a răspuns câtorva întrebări legate de limitări, impozite şi plângeri. Şefa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc a clarificat o serie de aspecte cu privire la situaţia pieţei locale a jocurilor de noroc.

Ce este de făcut în cazul jucătorilor limitaţi?

Mulţi pariori s-au declarat depăşiţi de următoarea situaţie: dacă pierd, nu au nici o restricţie şi pot paria sume mari, însă în cazul în care câştigă regulat, sunt limitaţi destul de rapid şi drastic de anumite case de pariuri. Din răspunsul primit, se pare că ONJN-ul pare să nu aibă cum să intervină în această privinţă:

„Limitările sunt parte a strategiei de funcţionare şi dezvoltare a unei companii. Aceste limitări sunt dictate de piaţa concurenţială. Jucătorii pot merge la alt operator, dacă nu sunt de acord cu anumite reguli impuse de o societate comercială. Orice impunere a unei autorităţi în legătură cu sumele jucate sau cotele acordate pentru anumite partide de joc sau evenimente este interzisă de Consiliul Concurenţei ca fiind intervenţie în piaţa concurenţială.

În situaţia în care operatorii au clauze abuzive sau practici şi înţelegeri de tip monopol, este competenţa Consiliului Concurenţei sau a instanţelor de judecată, în funcţie de situaţie, în a stabili şi sancţiona astfel de practici,” a declarat Odeta Nestor în acest interviu: https://pariurix.com/interviu-cu-sefa-onjn-impozitele-pe-2015-impozitarea-la-sursa-cum-sunt-solutionate-plangerile-pariorilor-ce-faci-daca-esti-limitat.html.

Abuzuri, reclamaţii şi probleme

image

Numeroşi jucători s-au declarat nemulţumiţi de rezultatele plângerilor trimise către ONJN şi o parte dintre aceştia au recurs chiar şi la ANPC. Întrebată despre ce au de făcut pariorii atunci când doresc să deschidă un litigiu, doamna preşedinte a răspuns:

„Operatorii au obligaţia legală să pună la dispoziţia jucătorilor Termenii şi condiţiile de acces şi joc, precum şi Regulamentul de joc, care trebuie afişate public. Prin acceptarea lor, la crearea contului de jucător şi jocul efectiv, jucătorul acceptă sau nu aceste condiţii, după caz. Termenii şi condiţiile, împreună cu Regulamentul de joc reprezintă clauzele contractului legal încheiat între operatori şi jucători, în înţelesul legilor în vigoare.

În cazul oricărei sesizări – inclusiv cele redirecţionate de la alte instituţii, cum ar fi ANPC – privind încălcarea celor susmenţionate, ONJN face verificările conform competenţelor. Dacă se constată încălcări sau abuzuri, luăm măsurile legale şi comunicăm petentului concluzia noastră şi eventuala sancţiune aplicată. Dacă doreşte, jucătorul se poate îndrepta împotriva operatorului, după caz, în instanţa de judecată, sau poate reclama la alte autorităţi, de exemplu la poliţie.”

Din spusele preşedintei ONJN reiese că în momentul deschiderii unui cont la o casă de pariuri, jucătorul acceptă şi semnează electronic un contract. Pariorii au datoria să fie atenţi la termenii şi condiţiile existente ale fiecărui operator pe care îl aleg.

De foarte multe ori se ajunge la situaţii neplăcute din cauza ignoranţei. Marea majoritate a oamenilor sunt obişnuiţi să treacă peste seturile de reguli afişate ca şi cum acestea nu ar avea nici o valoare.

Despre Jocul Responsabil

image

Cea mai mare şi mai activă comunitate de pariori din România a stat de vorbă şi cu directorul executiv al Romanian Bookmakers, Doru Gheorghiu, pe tema dependenţei şi a problemelor pe care le au jucătorii români.

Acesta a mărturisit că: „0,6% dintre românii de peste 18 ani au depăşit linia divertismentului, respectiv joacă mai mult decât ar trebui sau îşi permit. Confruntând acest procent cu studii realizate la nivel European, observăm că procentul celor care au depăşit linia divertismentului în România se încadrează în marja Europeană, precizată la 0,5% - 2 % persoane din populaţia +18 ani.”

Deşi pariorii români stau bine la nivel European din acest punct de vedere, Romanian Bookmakers şi a Romslot derulează programul Joc Responsabil, care le oferă sprijin celor care se confruntă cu probleme din cauza practicării unor astfel de activităţi. Interviul complet poate fi găsit aici: https://pariurix.com/interviu-cu-directorul-executiv-al-romanian-bookmakers-procentul-dependentilor-se-incadreaza-in-limite-normale.html.

Impozitarea la sursă

În România, deşi biletul zilei recomandat la pariuri sportive se publică exclusiv online, foarte mulţi jucători aleg să meargă la agenţiile stradale pentru a paria. De altfel, un sondaj recent realizat de comunitatea pariorilor din România arată că numărul celor care pariază online a scăzut cu 8% faţă de 2013.

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că noua legislaţie a fost schimbată în a doua parte a anului trecut şi pentru că încă suferă modificări în mod constant. Preşedinta ONJN a anunţat chiar şi o viitoare schimbare a legislaţiei, care aşteaptă să fie pusă pe rol: pariurile online vor fi impozitate la sursă, iar acest lucru se va pune în practică odată cu următoarea actualizare a Codului Fiscal.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite