e-nergia.ro: Nuclearelectrica este pe cale să îi acorde directorului general un bonus de până la 216 salarii, de 350.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii companiei de stat Nuclearelectrica, ce administrează centrala nucleară de la Cernavodă, au fost convocaţi pentru a stabili dacă sunt de acord să îi acorde directorului general bonusuri de până la 216 salarii medii din sectorul energetic, adică în jur de 350.000 de euro, potrivit calculelor realizate de e-nergia.ro. Şi el nu este singurul care ar putea primi bonusuri generoase.

Pe următoarea şedinţă a acţionarilor Nuclearelectrica, din data de 29 iulie, acţionarii vor trebui să voteze dacă sunt de acord să îi acorde directorului general un bonus anual uriaş, semnalează e-nergia.ro.

Mai precis, acţionarii trebuie să voteze următoarele:

„Aprobarea limitelor generale ale remuneraţiei administratorului executiv:

- Indemnizaţia fixă, lunară, între 5-6 ori media pe ultimile 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii;

- Componenta variabilă anuală, între 24-36 ori indemnizaţia fixa brută lunară”.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Nuclearelectrica, singurul membru executiv din conducerea companiei este Cosmin Ghiţă, directorul general.

Conform calculelor e-nergia.ro, dacă propunerea va fi  votată de acţionari, Cosmin Ghiţă poate primi un bonus anual de până la 216 salarii (36 de indemnizaţii lunare îmmulţite cu şase salarii medii brute, cât este indemnizaţia lunară). Citeşte calculul integral pe e-nergia.ro.

De asemenea, şi directorii din companie ar putea primi bonusuri semnificative. Un alt punct pe care acţionarii trebuie să îl tranşeze este stabilirea limitelor generale ale remuneraţiei anuale a directorilor, care sunt propuse să fie „între 24 – 36 ori indemnizaţia fixă brută lunară”.

Nuclearelectrica este una dintre cele mai profitabile companii de stat din România. Conform datelor de pe Bursa de Valori Bucureşti, Nuclearelectrica a înregistrat anul trecut un rezultat net de 410 milioane de lei.

Statul român este principalul acţionar al Nuclearelectrica, cu 82,49% din acţiuni, în timp ce 17,5% din companie este deţinută de alţi acţionari, printre care şi Fondul Proprietatea, cu 7,05%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite