Noi reguli privind impozitul pe casa în care ai firma

Noi reguli privind impozitul pe casa în care ai firma

Proprietarii de clădiri cu destinaţie mixtă pot plăti impozitul ca pentru locuinţă, deşi desfăşoară activitate acolo, dacă nu deduce utilităţile FOTO Mediafax

Proiectul de norme ale Codului fiscal vine cu noi prevederi privind impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă, utilizate atât ca sedii sociale, cât şi ca locuinţe, care nu au suprafeţe clar delimitate în funcţie de scop. Astfel, proprietarii persoane fizicevor plăti impozit ca pentru locuinţă, deşi desfăţoară activitate la sediu, dacă declară pe propria răspundere că nu deduce utilităţile, potrivit Profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noul proiect de norme dispare obligaţia de a completa unele rubrici din declaraţia care se depune la taxe locale, dar şi cerinţa de a aduce anumite documente. 
 
„Pentru calcularea impozitului pe clădirile cu destinaţie mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, unde este înregistrat un domiciliu fiscal la care se desfăşoară activitatea economică, iar cheltuielile cu utilităţile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică, impozitul pe clădiri se calculează conform prevederilor art. 457 (care prevede că impozitul se calculează capentru clădiri rezidenţiale - n.r.)“, se arată în proiectul de norme obţinut de Profit.ro.
 
Astfel, proprietarii persoane fizice vor depune la direcţiile de taxe locale o declaraţie în care  vor completa informaţiile de la secţiunea IV, însă nu vor informaţiile de la secţiunile V-VII. De asemenea, aceştia sau persoanele împuternicite vor depune declaraţie pe proprie răspundere prin care se atestă faptul că „nici una din cheltuielile cu utilităţile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică, arată Profit.ro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările