Nanu, Ministerul Finanţelor: O să continuăm ceea ce a fost un mare succes anul trecut, obligaţiunile de retail

Nanu, Ministerul Finanţelor: O să continuăm ceea ce a fost un mare succes anul trecut, obligaţiunile de retail

Pentru a îmbunătăţi piaţa titlurilor de stat, ministerul are consultări cu piaţa, cu fondurile de pensii, cu fondurile de investiţii, cu dealerii primari şi încearcă să se plieze pe cererea acestora

Statul vrea să continue emisiunea Fidelis, de obligaţiuni pentru populaţie, a declarat Ştefan Nanu, director al Trezoreriei în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), la conferinţa „Piaţa de capital din România - Următoarele dezvoltări capitale“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O să continuăm ceea ce a fost un mare succes anul trecut, obligaţiunile de retail prin bursă... Anul trecut, am îmbunătăţit multe din caracteristici. A fost o emisiune de mare succes şi primim în continuare multe întrebări când va veni următoarea emisiune. Deci, o să ne apucăm în curând de lucru pentru continuarea acestui program Fidelis“, a spus Ştefan Nanu, potrivit Agerpres.
 
Acesta a precizat că se observă din ce în ce mai mult potenţial din partea cererii venită dinspre retail, pentru că rata economisirii creşte, iar depozitele bancare nu sunt unele care să satisfacă din punct de vedere al remunerării aşteptările investitorilor. „Avem în plan să începem operaţiuni de administrare a pasivelor, probabil în a doua partea a anului. O să folosim tot banca centrală ca şi agent, deci vom face buy back şi switches“, a declarat Nanu.
 
Acesta a afirmat că, pentru a îmbunătăţi piaţa titlurilor de stat, ministerul are consultări cu piaţa, cu fondurile de pensii, cu fondurile de investiţii, cu dealerii primari şi încearcă să se plieze pe cererea acestora.
 
Nanu a adăugat că ţelul MFP îl reprezintă trecerea instrumentelor financiare pe care le emite la categoria de active din portofoliile fondurilor globale, în prezent fiind active în portofoliile fondurilor care activează în pieţele emergente, pentru că România nu mai oferă un potenţial de randament aşa cum oferă alte ţări emergente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările