Ministrul Muncii recunoaşte: Creşterile salariale pentru bugetari sunt de doar 4%, pe net, prin legea salarizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a confirmat luni că legea salarizării va aduce o creştere netă de numai 4% a salariilor pentru bugetari.

 „Urmează să avem o creştere de 4% pe net de la 1 ianuarie 2018. În acelaşi timp, vom mai avea una cu 20% din martie pentru profesori, iar sănătatea urcă direct pe grila din 2020”, a spus ministrul Muncii.

Ea a precizat: „În 2016 am avut un buget de cheltuieli salariale de 58 de miliarde de lei. În anul 2017, acesta a urcat la 68 de miliarde de lei. Iar bugetul pe care dumneavoastră l-aţi aprobat ca parlamentari este de 81 de miliarde pentru anul acesta”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la audierile din Parlament pentru validarea Guvernului Dăncilă.

Legea salarizării prevedea o creştere a salariului brut de 25% pentru bugetari, însă ea a venit la pachet cu „revoluţia fiscală” care a mutat contribuţiile de la angajator la angajat, astfel că majorarea a fost în mare parte estompată pe salariul net, de la 1 ianuarie, rămânând doar o creştere de 4%.

Totodată, legea mai prevede că salariile profesorilor vor creşte cu încă 20% de la 1 martie 2018. De asemenea, prin excepţie, salariile de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte de la 1 martie 2018 la nivelul stabilit pentru 2022, adică la nivelul maxim.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite