Ministrul Justiţiei vrea o "planificare realistă" în insolvenţa persoanelor fizice. Altfel, riscăm "blocarea instanţelor"

Ministrul Justiţiei vrea o

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că proiectul de act normativ privind insolvenţa persoanelor fizice trebuie să aibă o planificare realistă de intrare în vigoare, el arătând că o aplicare imediată ar conduce la blocarea sistemul de instanţe de către sute de mii de dosare.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Cei care au discutat despre nevoia unui act normativ de mâine nu s-au gândit la infrastructura de instanţe care ar putea să primească asfel de solicitări - sute de mii de solicitări, din estimările actuale - în mod cert nu pot fi date în competenţa instanţelor de jdecată peste noapte", a spus Cazanciuc.

El a susţinut că sistemul de instanţe, în forma actuală, nu poate face faţă unei "avalanşe de sute de mii de dosare" şi a menţionat că acest lucru nu se poate face "peste noapte".

Echilibru între creditor şi debitor

"Am spus de fiecare dată, inclusiv la dezbaterile pe Codul insolvenţei, că trebuie să realizăm un echilibru rezonabil între creditor şi debitor.
Din perspectiva noastră, credem că actualul Cod al insolvenţei realizează acest echilibru.
Am ajuns la texte acceptate de aproape toată lumea după foarte multe dezbateri.
Sunt convins că putem ajunge la o formă europeană, dar după dezbateri atente şi o planificare realistă de intrare în vigoare a unui asemenea act normativ", a spus Cazanciuc.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să constituie o subcomisie care să lucreze până luni la forma unui proiect de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor interesate, apoi membrii comisiei să înceapă dezbaterea, pe proiectul rezultat în subcomisie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările