Ministerul Finanţelor a achitat cei 56 de lei reprezentând câştigurile primei extrageri a Loteriei Bonurilor Fiscale

Ministerul Finanţelor a achitat cei 56 de lei reprezentând câştigurile primei extrageri a Loteriei Bonurilor Fiscale

Câştigătorii primesc 56 de lei pentru bonurile extrase în 13 aprilie

Ministerul Finanţelor Publice anunţă, într-un comunicat, că a plătit în data de 13 iulie câştigurile aferente extragerii ocazionale a Loteriei Bonurilor Fiscale organizate în data de 13 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondul de premiere alocat extragerii a fost de 1.000.000 lei, iar numărul total cereri de revendicare înregistrate în vederea  încasării premiilor a fost de 18.215.

313 cereri de revendicare au fost respinse

„În urma verificărilor preliminare realizate de către administraţiile fiscale, s-a constatat că un număr de 313 cereri nu îndeplinesc condiţiile de validare a bonurilor fiscale, prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale (de exemplu informaţiile obligatorii erau ilizibile; documentele în baza cărora erau revendicate premiile nu erau bonuri fiscale)“, arată Ministerul Finanţelor.

Premiul: 56 de lei

Numărul bonurilor fiscale validate de administraţiile fiscale care au fost luate în considerare  la stabilirea valorii unui  premiu a fost de 17.902, astfel încât, după împărţirea fondului de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen, a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei.

Din cele 17.902 bonuri fiscale validate de către administraţiile fiscale în procedura preliminară, au fost plătite un număr de 17.837 de câştiguri, 65 de bonuri fiscale fiind invalidate ca urmare a acţiunilor de control desfăşurate de Direcţia generală antifraudă fiscală, plata câştigurilor aferente fiind suspendată până la soluţionarea plângerii penale.

Au fost şi „fapte de natură penală“

În perioada 25 iunie - 3 iulie 2015, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a efectuat acţiuni de verificare a autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale înregistrate în “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, în baza prevederilor OMFP nr. 417/2015.

„În urma efectuării controalelor antifraudă, un număr de 65 de bonuri fiscale au fost invalidate întrucât în legătură cu acestea au fost constatate împrejurări privind săvârşirea unor fapte de natură penală urmând a fi sesizate organele competente“, mai arată MFP.

Situaţiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea şi autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale pot fi grupate generic în:
a) sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor părţi din acestea (care conţineau datele bonurilor fiscale declarate câştigătoare) şi revendicarea premiilor pe baza acestor înscrisuri;
b) depunerea unor bonuri care au înscrise date ale unui operator economic care nu funcţiona şi era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului;
c) depunerea unor bonuri care nu au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Lista câştigătorilor la extragerea ocazională a Loteriei bonurilor fiscale din 13 aprilie a.c., este disponibilă pe site-ul MFP, la rubrica Loteria bonurilor fiscale, la următorul link: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/listacistigatori13apr2015.pdf


Duminică, o nouă extregere!

MFP mai anunţă, totodată, că duminică, 19 iulie, va fi organizată o nouă extragere pentru acordarea de premii în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale. Aceasta va fi prima extragere lunară, reglementată de prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 10/ 2015, la care vor participa bonurile fiscale emise în luna iunie 2015.

La extragerea din 19 iulie vor participa bonuri emise în perioada 1-30 iunie 2015.

Fondul de premiere pentru această extragere va fi de 1.000.000 lei.

Până în prezent au fost organizate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale două extrageri ocazionale, prima în data de 13 aprilie 2015, iar cea de a doua în data de 28 iunie 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: